Οδηγός επιβίωσης με το Mi Band 2/3. Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα σύνδεσης

Μοίρασε την γνώση...

Όσοι διαβάζετε το iTechNews.gr, ξέρετε ότι μόνο εδώ πια μπορείτε να βρείτε την βελτιωμένη ελληνική εφαρμογή διαχείρισης του Mi Band σας, Mi Fit, χάρις τον Maddoctor που την διαθέτει πια μόνο μέσω εμάς. Ωραίο αυτό, αλλά ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση προβλήματος με το Mi Band σας!? Σήμερα θα σας δώσουμε 4 οδηγούς, πως μπορείτε 1) Να κάνετε Hard Reset στο Mi Band 2, 2) Πως να το συνδέσετε με το Mi Fit όταν αυτό πεισματικά αρνείται, 3) Να δείτε πόση μπαταρία έχετε ακόμα στο Mi Band σας χωρίς να χρειάζεται να τρέξετε το Mi Fit και 4) Λύση στο αδυναμία σύνδεση ή αλλιώς “η συσκευή είναι αντιστοιχισμένη”!Να επισημάνω ότι οι οδηγοί αυτοί δίνονται όπως έχει και το iTechNews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση βλάβης του Mi Band σας. Ο 2ος, 3ος και 4ος οδηγός δεν έχουν κάποιο φόβο, αλλά ο 1ος, επειδή βραχυκυκλώνετε το ίδιο το Mi Band, μπορεί να μην αντέξει την “συγκίνηση”. Ξεκινάμε λοιπόν…

1. Πως κάνουμε Hard Reset στο Mi Band 2

Τα συμπτώματα που θα μας δείξουν ότι μάλλον ο ασθενής μας θα χρειαστεί ηλεκτρική ανάταξη, είναι όταν επιμένει να μην θέλει να συνδεθεί με το κινητό μας, το βλέπει μεν, αλλά δεν συγχρονίζεται με τίποτα, το βάλατε για λίγο στη κατάψυξη αλλά το μόνο που καταφέρατε είναι ν’ αρπάξετε κανένα κρυολόγημα, έχετε ρωτήσει σε όλα τα φόρουμ, γνωστούς, φίλους, χαρτορίχτρες και καφετζούδες και όλοι σας λένε τα ίδια που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα! Τότε πια έρχεστε εδώ, στο iTechNews.gr και δοκιμάζετε την ύστατη λύση που θα σας δώσουμε, αλλά όπως είπαμε με δικιάς σας ευθύνη!

 Παίρνουμε έναν αναπτήρα με ένα piezoelement και τον κάνουμε κομμάτια. Αυτό ουσιαστικά που θα χρειαστούμε από τον αναπτήρα, είναι το κομμάτι που φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.

Πάρτε τώρα το Mi Band 2 και συνδέστε το όπως βλέπετε στην φωτογραφία

Με την ένωση αυτή προκαλείται βραχυκύκλωμα στη συσκευή και reboot. Εάν δοκιμάσετε τώρα, θα δείτε ότι μπορείτε πια να συνδέσετε το Mi Band σας με το κινητό σας και να συνεχίσετε την ζωή σας κανονικά!

2. Όταν το Mi Band δεν θέλει να συνδεθεί με ΤΙΠΟΤΑ με το Mi Fit!

Υπάρχουν φορές που για κάποιο άγνωστο λόγο το Mi Band μας μουλαρώνει και δεν θέλει να συνδεθεί με το Mi Fit. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιάνουν ούτε τα καλά λόγια, ούτε οι απειλές, ότι η βία! Αφού λοιπόν έχετε δοκιμάσει όλα τα γνωστά κόλπα που θα σας πούνε γνωστοί και ξένοι, έρχεστε πάλι εδώ και δοκιμάζετε την λύση που θα σας πω. Υπόψιν η λύση αυτή δεν είναι επικίνδυνη, οπότε μην φοβάστε….

Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσουμε μία εφαρμογή από το Google Playstore. Η εφαρμογή που θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουμε είναι ο Bluetooth 4.0 Scanner.

Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας, ενεργοποιούμε το GPS. Για να μπορέσουμε να κάνουμε το κόλπο που θα σας πω, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Τρέχουμε μετά την εφαρμογή και από την οθόνη που βλέπουμε μπροστά μας, επιλέγουμε κάτω από την λέξη Scan, την επιλογή Low Energy Scan. Πατάμε μετά από πάνω την λέξη Scan και μετά από δευτερόλεπτα θα δούμε στην οθόνη μας, όλες τις BT συσκευές που έχουμε. Μόλις δείτε το Mi Band

πηγαίνετε στο Mi Fit και προσπαθήστε να συνδεθείτε. Αφού συνδεθείτε πια μια χαρά, σταματήστε το σκανάρισμα και κλείστε το πρόγραμμα, δεν σας χρειάζεται πια.

3. Δείτε πόση μπαταρία έχετε ακόμα στο Mi Band σας, χωρίς να τρέξετε το Mi Fit

Όπως ξέρετε, για να δείτε πόση μπαταρία έχετε ακόμα, μπορείτε είτε μέσα από την εφαρμογή Mi Fit, είτε μέσα από το Mi Band 2 μόνο, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη επιλογή. Εγώ σήμερα θα σας πω και ένα τρίτο τρόπο για να βλέπετε, σε όλες τις ΒΤ συσκευές σας, πόση μπαταρία έχετε ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τα επίπεδα μπαταρίας και στο Mi Band 1/1S, αλλά και ακουστικά, ρολόγια, ηχεία και όποια άλλη ασύρματη συσκευή έχετε που συνδέετε μέσω ΒΤ με το κινητό σας.

Για να το καταφέρουμε αυτό, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε πρώτα μία εφαρμογή από το Google Playstore. Η εφαρμογή αυτή είναι το Baton.

Το Baton είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που σας ενημερώσει για το επίπεδο φόρτισης των συνδεδεμένων ακουστικών, ρολογιών, ηχείων και άλλων ασύρματων συσκευών. Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματα ακουστικά, ηχεία ή άλλες συσκευές με δυνατότητα Bluetooth, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθείτε το επίπεδο φόρτισης. Πηγαίνετε για τρέξιμο πχ και είναι αδύνατο να δείτε τα επίπεδα μπαταρίας στ’ ακουστικά σας. Υπόψιν την εφαρμογή αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για κάθε ΒΤ συσκευή που έχετε, απλώς εδώ σας την δίνω για το Mi Band σας, αφού για αυτό μιλάμε.

Για να εμφανιστεί σωστά η φόρτιση, είναι απαραίτητο το gadget να υποστηρίζει το πρωτόκολλο GATT και να έχει τις λειτουργίες του ακουστικού, δηλαδή να δέχεται και να απορρίπτει την κλήση. Αν οι συσκευές σας πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τότε στο BatON δίπλα στο όνομά τους εμφανίζεται το επίπεδο μπαταρίας. Το πρόγραμμα μπορεί να εμφανίσει αυτές τις πληροφορίες με τη μορφή ειδοποιήσεων. Στις ρυθμίσεις της συσκευής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προαιρετικά την εμφάνιση αυτών των ειδοποιήσεων, καθώς και να ρυθμίσετε τη συχνότητα των συσκευών ψηφοφορίας. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, πρέπει να έχετε Android 4.3 και άνω.

4. Λύση στο αδυναμία σύνδεση ή αλλιώς “η συσκευή είναι αντιστοιχισμένη”!

Η λύση στο πρόβλημα που αναφέρω στον τίτλο δεν είναι δικιά μου, αλλά του χρήστη Sotiris Azamopoulos, που την παραθέτει στο Facebook. Η λύση που δίνει και σίγουρα τον ευχαριστούμε που την μοιράστηκε με όλους, είναι η εξής:

 • Πρώτα πρέπει να κάνουμε reset στο παλιό password. Για να γίνει αυτό, θα συνδεθείτε εδώ, αλλά προσοχή, θα το κάνετε με τον αριθμό τηλεφώνου που είστε γραμμένοι, όχι με το email!
 • Βάζεται το καινούργιο password και μετά συνδεόμαστε στην εφαρμογή του κινητού με τον αριθμό του τηλεφώνου και το νέο password
 • Το band συνδέεται κανονικά και πάλι…..!

Αυτά από οδηγούς. Εάν παρόλα αυτά δεν καταφέρατε να επαναφέρετε το Mi Band σας, μπορείτε να αποκτήσετε νέο σε πραγματικά χαμηλή τιμή είτε στην Ελλάδα στο MediaMarkt ή στο Mi Store στο Golden Hall προς 40€, είτε στο Lightinthebox, ή στο Geekbuying ή στο Banggood ή στο Zapals.

Επίσης μην ξεχνάτε να κοιτάτε στην κατηγορία Προσφορές που έχουμε στο iTechNews.gr, επειδή κατά καιρούς βγάζω κουπονάκια για το mi band 2 κυρίως, για να το αποκτήσετε ακόμα πιο φθηνά! Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

6 Άποψη για τα “Οδηγός επιβίωσης με το Mi Band 2/3. Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα σύνδεσης”

 1. Vassilis Ioannidis

  Μετά την τελευταία αναβάθμιση του firmware δεν κάνει pairing με το Mi fit. Δοκίμασα να κάνω downgrade αλλά τίποτα. Δεν μπορώ να συνδεθώ. Τα δοκίμασα όλα αλλά τίποτα. Ήθελα να κάνω hard reset αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Μήπως δεν τα συνδέω σωστά? Θα ήθελα βοήθεια σας παρακαλώ.

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΝΙΚΟΣ

   Κατάφερερς τιποτα;;; αν ειναι να μην το δοκιμασω.

  2. Με ποιον απ’ όλους τους τρόπους δεν μπορείς? Με το mi band master pro?

  3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΝΙΚΟΣ

   Απεγκατεστησε ολες τις εφαρμογές που εχουν σχέσει με το mi band και με τα Bluetooth.
   Πανε ρυθμίσεις / Bluetooth
   Και σβησε το mi band.
   Κανε επανεκκίνηση το κινητό.
   Εγκατέστησε τελευταία εκδοση του miband oficial η Ελληνική (3.3.1 stable έβαλα εγω Ελληνική) και κανε σύζευξη απο το mi fit. Ετσι δουλεψε σε μενα.

 2. Vasileios Vlachos

  Μετά την τελευταία αναβάθμιση, το Mi Band 2 σταμάτησε να δονείται σε ειδοποιήσεις εφαρμογών όπως το Viber, ενώ ειδοποιεί κανονικά για κλήσεις. Προσπάθησα να κάνω downgrade και να ξαναπεράσω το Mi Fit με την ελληνική ROM αλλά μουλαρωσε και δεν έκανε καν downgrade
  Any advice, please?

  1. Για το downgrade έχω δώσει 3 διαφορετικούς τρόπους. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από αυτούς. Λογικά πρέπει κάποιος από τους τρεις να σου δουλέψει. Απλώς υποθέτω θέλει να δεις ότι τα κάνεις σωστά (καλά φορτισμένο mi band 2, μακρυά από άλλες ΒΤ συσκευές, κοντά στο κινητό) και να το παλέψεις μέχρι να το καταφέρεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com