Έρχεται ο Snapdragon 845! Η Samsung μπήκε σε τροχιά 8nm πια και επίσημα!

Μοίρασε την γνώση...

Τον Μάιο η Samsunmg είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταφέρει να τελειώσει τα δοκιμαστικά τεστ που ήθελε και έπρεπε να κάνει για να ξεκινήσει επίσημα την κατασκευή SoC με την διαδικασία των 8nm. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι αυτά τα τεστ τελείωσαν με επιτυχία και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή επεξεργαστών στα 8nm!

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι σημαίνει αυτό για εμάς!? Η πλήρη ονομασία της διαδικασία των 8nm  είναι 8nm Low Power Plus. Σε σχέση με την σημερινή κατάσταση των 10nm, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερη απόδοση και δυνατότητες. Επίσης η κατασκευή επεξεργαστών με 8nm, σημαίνει 10% λιγότερο χώρο μέσα στον πυρήνα και ταυτόχρονα 10% καλύτερη απόδοση.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο senior vice president RK Chunduru της Qualcomm, έστειλε επίσης τα συγχαρητήριά του για το επίτευγμα αυτό, αφού όπως είπε, “η διαδικασία των 8nm LPP, σε σχέση με την σημερινή των 10nm, σημαίνει πιο γρήγοροι επεξεργαστές με μικρότερο χώρο να πιάνουν στον πυρήνα”.

Αυτό τώρα τι σημαίνει για εμάς!? Ο Snapdragon 845 που περιμένουμε να βγει για να μπει στα επόμενα μοντέλα της Samsung το S9 ή το Mi7 της Xiaomi, τώρα μπορεί να αρχίσει να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον επεξεργαστή που περιμένουμε. Σϊγουρα με 8nm κατασκευή, θα έχουμε καλύτερες αποδόσεις στα κινητά αυτά. Πάντως η Samsung είπε ότι και εκτός απροόπτου και Exynos νέο θα δούμε του χρόνου.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com