Ανακοίνωση της Kaspersky στον απόηχο της υπόθεσης κατασκοπείας

Μοίρασε την γνώση...

Σε διπλάσιο επίπεδο ανήλθαν οι επιθέσεις DDoS κατά των ρωσικών επιχειρήσεων το 2017,  σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, Kaspersky Lab, επικαλούμενη τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησαν για λογαριασμό της, 5200 ειδικοί στις πληροφοριακές τεχνολογίες από 29 χώρες, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας. Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky Lab το 2017 μια στις τρεις επιχειρήσεις (36%) παγκοαμίως υπέστη μια επίθεση DDoS, Το 2016 ήσαν δύο φορές λιγότερες (17%). Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, κυβερνοεπίθεση μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος της.  

Η ανακοίνωση της Kaspersky Lab είναι στον απόηχο της κατασκοπευτικής αντιπαράθεσης Ρωσίας με Ισραήλ και ΗΠΑ, με την εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας να βρίσκεται στο επίκεντρό της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, Ισραηλινοί κατάσκοποι που παρακολουθούσαν χάκερς της ρωσικής κυβέρνησης, ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιούν τα λογισμικά antivirus της ρωσικής εταιρείας kaspersky Lab, που χρησιμοποιείται και από δημόσιους οργανισμούς των ΗΠΑ.

Η Kaspersky Lab, ανακοίνωσε ότι “δεν έχει σχέση με την κατασκοπεία στο κυβερνοχώρο, την οποία έκανε δήθεν η ρωσική κυβέρνηση τροποποιώντας τα προϊόντα της εταιρείας, στην οποία αναφέρονται μερικά γνωστά αμερικανικά ΜΜΕ και δεν γνωρίζει τίποτα γι αυτήν”. Η Μόσχα εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας kaspersky Lab είναι “παράλογες”, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, Ισραηλινοί κατάσκοποι παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να εξαπολύουν επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τους πηγαίους κώδικες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για την “εισβολή” και κατόπιν ελήφθη η απόφαση, τον περασμένο μήνα, να απεγκατασταθούν όλα τα προγράμματα Kaspersky από όλους τους κυβερνητικούς αμερικανικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com