Η HP κατηγορεί την Microsoft για την πτώση του Windows Phone

Μοίρασε την γνώση...

H HP είναι μια από τις εταιρείες που παρέμεινε πιστή στα Windows 10 Mobile σε μια εποχή που η πλειοψηφία των εταιρειών και προγραμματιστών στράφηκαν προς τα Android. Τώρα, αποφάσισε να εγκαταλείψει και αυτή με την σειρά της την πλατφόρμα.

Ο λόγος; Πολύ απλός. Χωρίς την υποστήριξη της Microsoft, το Windows phone είναι μια νεκρή πλατφόρμα και δεδομένου ότι η HP δεν αποτελεί μια εταιρεία λειτουργικού συστήματος δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε νέες συσκευές που δεν έχουν μέλλον.


Ο Νίκος Λαζαρίδης, πρόεδρος ΕΜΕΑ, εξήγησε ότι η εταιρεία αν και εργαζόταν πάνω σε νέα προϊόντα με Windows 10 Mobile, λόγω της αποχώρησης της Microsoft αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την πλατφόρμα. Τόνισε επίσης ότι η Microsoft αν και δεν το έχει επισημοποιήσει σχεδιάζει την συγκεκριμένη αποχώρηση εδώ και δύο χρόνια.

«Η Microsoft, όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις, αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής. Εμείς με την σειρά μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε το έργο μας χωρίς την υποστήριξη της Microsoft.» δήλωσε ο Νίκος Λαζαρίδης.


Ουσιαστικά, αυτό που συμπεραίνουμε από τα λεγόμενα του κυρίου Λαζαρίδη είναι ότι η HP ετοίμαζε αρκετά νέα προϊόντα βασισμένα σε Windows τα οποία όμως δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της Microsoft. Μερικά από αυτά ήταν η αναβαθμισμένη έκδοση του Elite X3 και ένα νέο lapdock.

Σε άλλα νέα, το HP Elite X3 θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2019 χωρίς όμως να γνωρίζουμε την δεδομένη στιγμή αν θα προσφερθούν περισσότερες μονάδες πέρα του περιορισμένου αποθέματος που υπάρχει σήμερα στα καταστήματα.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com