Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο laptop με Snapdragon 835 και Windows 10!

Μοίρασε την γνώση...

Εδώ και κάμποσο καιρό ακούγονται διάφορες φήμες ότι η Qualcomm ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των laptop και να επεκτείνει τις; αγορές που δραστηριοποιείται. Βέβαια στις φήμες αυτές η Intel είχε δείξει τα δόντια της και είχε κάνει σύσταση να μην το τολμήσει. Φυσικά η Qualcomm δεν άκουσε και σήμερα ανακοίνωσε το πρώτο laptop που θα έχει για επεξεργαστή τον Snapdragon 835 και λειτουργικό Windows 10!

Στη σημερινή σύνοδο κορυφής στο Hong Kong, Qualcomm απ’ ότι φαίνεται δεν μας ανακοίνωσε μόνο τον νέο Snapdragon 636, αλλά και ένα laptop που θα έχει για επεξεργαστή τον Snapdragon 835 και λειτουργικό τα Windows 10.  Όπως σας γράψαμε πιο πάνω, η Qualcomm μαζί με την Microsoft είχαν ανακοινώσει ότι το 4ο τρίμηνο του 2017, η HP, η Asus και η Lenovo αναμενόταν να παρουσιάζανε ένα laptop με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα για το θέμα αυτό, κλήθηκε να μιλήσει σχετικά στη σύνοδο ο διευθύνων σύμβουλος της ASUS, Shen Zhen.


Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τον υπολογιστή αυτόν που θα φέρει τέσσερα χαρακτηριστικά:

  1. Διάρκεια ζωής μπαταρίας μεγαλύτερη από 1 ημέρα
  2. Always connected, δηλαδή θα είναι συνεχώς online
  3. Καινοτόμο split design
  4. Windows 10 λειτουργικό σύστημα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα Windows 10 της Microsoft (έκδοση ARM64) και η απλή έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή, μπορεί να τρέξει ότι εφαρμογή windows θέλετε, πολύ αποτελεσματικά. Η Qualcomm ανέφερε στην ομιλία της, ότι επειδή γίνεται χρήση τσιπ με 10nm διαδικασία και λόγω των μειωμένων εργασιών που γίνονται στο τσιπ, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει περισσότερο από 1 ημέρα μπαταρία.


Επίσης, παίρνοντας υπόψιν ότι σαν διαστάσεις ο 835 είναι πιο μικρός από τους αντίστοιχους επεξεργαστές της Intel, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλη εξοικονόμηση στον εσωτερικό χώρο, που θα δώσει στη μπαταρία μεγαλύτερο χώρο διαμόρφωσης, άρα και πιο μεγάλη μπαταρία στο τέλος, όπως επίσης και ότι η συσκευή θα είναι πιο λεπτή!

Τι λέτε, θ’ αγοράζατε εσείς ένα laptop που δεν θα είχε Intel, αλλά Snapdragon και windows 10!?


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com