Μερικοί AMD Ryzen 5 1600X φαίνεται ότι είναι… οκταπύρηνοι!

Μοίρασε την γνώση...

Αναφορές από χρήστες στην Κορέα θέλουν ορισμένους AMD Ryzen 5 1600X και Ryzen 5 1600, να είναι στην πραγματικότητα οκταπύρηνες σχεδιάσεις – όπως οι Ryzen 7, ικανές να διαχειρίζονται, χάρη στο SMT, έως και 16 νήματα ταυτόχρονα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι CPU της συγκεκριμένης σειράς πωλούνται ως quad-core λύσεις με SMT. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το πώς τα οκταπύρηνα ολοκληρωμένα κατέληξαν στην αγορά, εικάζεται όμως ότι η AMD διέθεσε ορισμένους Ryzen 7 1800X ως Ryzen 5 1600X, με στόχο να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για τους δεύτερους, με κάποιες CPU να “ξεφεύγουν” από τους ελέγχους της εταιρείας, βγαίνοντας έτσι από τη γραμμή παραγωγής ως πλήρεις οκταπύρηνες υλοποιήσεις.

Σε αυτό συνάδει και το γεγονός ότι όλοι οι οκταπύρηνοι Ryzen 5 1600X και Ryzen 5 1600 που εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά, φαίνεται να έχουν φύγει από το ίδιο εργοστάσιο κατά την ίδια περίοδο, έχοντας κατασκευαστεί την 36η εβδομάδα του 2017 σε εγκατάσταση στη Μαλαισία.

Οι αναφορές θέλουν τους επεξεργαστές να λειτουργούν απροβλημάτιστα και με τους οκτώ πυρήνες ενεργούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποτελούν κομμάτια με ελαττώματα σε ορισμένα μέρη, που απλά έγιναν rebrand για να πωληθούν ως οικονομικότερες λύσεις.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com