Οι ελλείψεις οθονών πλήρης επιφάνειας, ενδέχεται να αυξήσουν το κόστος κατασκευής smartphone το 2018

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, η μόδα που υπάρχει φέτος είναι τα Full screen κινητά. Smartphones με ελάχιστα bezelless, εμφανίζονται το ένα πίσω από το άλλο, απ’ όλες σχεδόν της εταιρείες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όσες δεν έχουν εμφανίσει ακόμα, σίγουρα μέσα στο 2018 θα εμφανίσουν και κάποιο δικό τους μοντέλο, αλλιώς θα χάσουν το τρένο. Λογικό είναι λοιπόν όλη αυτή η αυξημένη ζήτηση για ακόμα περισσότερη οθόνη, να έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στους κατασκευαστές.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει σήμερα έλλειψη από πάνελ των smartphone, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018. Η κύρια αιτία είναι η έντονη ζήτηση για “προσαρμοσμένες πάνελ οθόνης” που δεν προλαβαίνουν οι κατασκευαστές να την εκπληρώσουν.


Προφανώς, οι απαιτήσεις μεγέθους πάνελ όλων των οθονών διαφέρουν από την εταιρεία σε εταιρεία, καθώς εξαρτώνται κυρίως από το σχεδιασμό του smartphone που σκοπεύουν να διαθέσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πάνελ ειδικών μεγεθών στέλνονται μόνο σε συγκεκριμένους πελάτες, ενώ έως τώρα οι οθόνες ίδιου μεγέθους έχουν αποσταλεί σε πολλούς πελάτες.

Επιπλέον, οι νέες οθόνες 18: 9 χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραχθούν, ενώ απαιτούν 20% περισσότερο γυάλινα υποστρώματα από τα πάνελ 16: 9. Με βάση αυτά τα “ζητήματα”, η τιμή των πάνελ όλων των παραθύρων είναι πιθανό να αυξηθεί “με διψήφιο ρυθμό” στο τρίτο και στο 4ο τρίμηνο του 2017 και η τάση αυτή θα συνεχιστεί το 2018.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Αφήστε ένα σχόλιο