Ο πόλεμος πατεντών μεταξύ Apple και Qualcomm καλά κρατεί!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Apple και η Qualcomm εμπλέκονται σε μια τεράστια διαφορά δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η Qualcomm πιστεύει ότι επειδή η Apple χρησιμοποιεί chip της Qualcomm για τα iPhone, έχει το δικαίωμα να της καταβάλλετε συμμετοχή από τα κέρδη, κάτι που φυσικά η Apple δεν το δέχεται, οπότε έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό “πόλεμος” πάνω σε αυτό.

Τον Ιανουάριο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε αγωγή εναντίον της Qualcomm, κατηγορώντας την Qualcomm ότι μονοπωλεί την αγορά. Λίγο αργότερα, η Apple υπέβαλε και αυτή αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έναντι της Qualcomm. Η Apple υποστηρίζει ότι η Qualcomm παραχωρεί αθέμιτα δικαιώματα αδειών εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, για τεχνολογικές καινοτομίες που δεν σχετίζονται με αυτή για πολλά χρόνια. Η Qualcomm υποστηρίζει ότι η Apple εσκεμμένα υποτιμά τη σημασία της τεχνολογίας high-pass, προκειμένου να εξαναγκάσει την Qualcomm να δεχθεί αθέμιτα αμοιβές για άδειες εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, προκειμένου να αυξηθεί από τις πωλήσεις των iPhone το κέρδος της.

Σήμερα υπήρξανε νέα δεδομένα και από τις δύο πλευρές, χάρη στη συνέντευξη στο Bloomberg του αντιπρόεδρου της Apple Bruce Sewell. Ο Bruce Sewell δήλωσε ότι το chip της Qualcomm που χρησιμοποιεί η Apple, κοστίζει 18$ και η Apple πρέπει να πληρώνει κανονικά το 5% της τιμής του ως royalty. Πιστεύει ότι η Apple για κάθε συσκευή iPhone, το τελικό κόστος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4$. Η Apple πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να καταβάλει τα δικαιώματα για κάθε iPhone, αλλά μόνο για τα εξαρτήματα που παρέχει η Qualcomm να πληρώσει το κόστος. Επιπλέον, τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η πραγματική προέλευση αυτής της διαφοράς ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στο Idaho Sun Valley Allen.

Τελευταία πάντως φαίνεται ότι έχει ή θα έχει αρκετές διαφυγές σε κέρδη η Apple. Από την μία για τις οθόνες που θα τα παίρνει η Samsung, από την άλλη να της τα παίρνει η Qualcomm, να δω τι θα μείνει στο τέλος για την Apple! Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…..


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com