Τα Apple A12 και Snapdragon 855 έρχονται με τεχνολογία των 7nm!

Μοίρασε την γνώση...

Προς το παρόν, στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, οι επεξεργαστές που κυκλοφορούν είναι οι Apple A11, ο Snapdragon 835, ο Exynos 8895, ο Kirin 970, που είναι κατασκευασμένοι με την τεχνολογία των 10nm, ενώ όλα τα μοντέλα έχουν άριστη διαχείριση στην κατανάλωση ενέργειας. Η συνέχεια φυσικά των 10nm αναμένεται να είναι τα 7nm. Σήμερα λοιπόν μάθαμε για τους πρώτους επεξεργαστές που θα δούμε με αυτή την τεχνολογία, τον Snapdragon 855 της Qualcomm και τον A12 της Apple.

Απ’ όσο ξέρουμε και ο επόμενος επεξεργαστής της Qualcomm, ο Snapdragon 845 θα είναι και αυτός κατασκευασμένος με την τεχνολογία των 10nm, ενώ η TMSC δεν είχε καταφέρει να φτάσει τα 7nm. Πριν από λίγο μάθαμε όμως ότι αυτό άλλαξε. Στην έκθεση τεχνολογίας της TMSC ενημερωθήκαμε ότι τελικά η εταιρεία τα κατάφερε και θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή επεξεργαστών με αυτή την τεχνολογία, των 7nm από το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους.


Αναφορικά με την Samsung, η εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι έχει επιτύχει διαδικασία LPN των 8nm και λίαν συντόμως θ’ αρχίσει να παράγει επεξεργαστές με αυτή την τεχνολογία. Η Samsung δήλωσε ότι σε σύγκριση με το 10nm LPP, η αποδοτικότητα αυξήθηκε κατά 10%, ενώ η περιοχή των τσιπ μειώθηκε κατά 10%.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com