Το Xiaomi MI6C θα είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας που θα εφοδιαστεί με τον νέο επεξεργαστή Pinecone Surge S2!

Μοίρασε την γνώση...

Σήμερα υπάρχουν ουσιαστικά 5 μεγάλες εταιρείες που κατασκευάζουν επεξεργαστές και δίνουν σε όλες τις εταιρείες κινητών. Οι εταιρείες αυτές είναι οι Qualcomm, Samsung, Mediatek, και η Apple. Πέρυσι τον Φεβρουάριο μπήκε στην παρέα αυτή και η Xiaomi με τον πρώτο της επεξεργαστή, τον Pinecone Surgen S1. Ο Pinecone S1 μπήκε στο Xiaomi Mi5C, όπου όμως δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές, αναφορικές με τις επιδόσεις του επεξεργαστή. Τώρα μαθαίνουμε ότι η Xiaomi ετοιμάζεται να βγάλει στο εμπόριο την δεύτερη έκδοση του επεξεργαστή.

Σύμφωνα με έναν διάσημο εμπειρογνώμονα για το Weibo, η δεύτερη έκδοση, το Surge S2 έχει ήδη βγει. Λέγεται ότι χρησιμοποιεί διαδικασία 16nm, πυρήνα Octa και παράγεται από την TSMC και έχει ήδη αρχίσει να παράγεται μαζικά.

Ο λόγος για τη χρήση της διαδικασίας 16nm αντί για του προχωρημένου 10nm, είναι το περιορισμένο κόστος, δεδομένου ότι δεν θα ήταν καθόλου πρακτικό να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα σε ένα νέο επεξεργαστή, που θα έχει παρόμοια θέση με τον Snapdragon 625. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πριν μερικούς μήνες η Xiaomi υπέγραψε συμφωνία με τη Nokia, οπότε κάλλιστα τα τηλέφωνά της θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον νέο επεξεργαστή Pinecone.

Εφόσον ο πρώτος επεξεργαστής της Xiaomi, Surge 1, είχε χρησιμοποιηθεί στο Xiaomi MI5C, λογικό είναι ο Xiaomi Surge S2 να χρησιμοποιηθεί στο Xiaomi MI6C που αναμένεται να βγει φέτος. Εάν λοιπόν ο επεξεργαστής, παράγεται ήδη μαζικά όπως λένε οι φήμες, τότε λογικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να δούμε και το Xiaomi Mi6C.

Για να είμαι ειλικρινής, το Surge S1 όπως σας είπα δεν είχε λάβει και τις καλύτερες κριτικές αναφορικά με τις επιδόσεις του. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη προσπάθεια της Xiaomi να βγάλει δικό της επεξεργαστή, οπότε γι’ αυτό μόνο παίρνει άφεση αμαρτιών. Ελπίζω η δεύτερη της προσπάθεια να είναι καλύτερη από την πρώτη, γιατί δεν γίνεται να παίρνει συνέχεια συγχωροχάρτι. Εν αναμονή των εξελίξεων.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com