Το Xiaomi Redmi Note 6 θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 636!

Μοίρασε την γνώση...

Πριν από λίγο σας ανακοινώσαμε ότι η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε στο Χονγκ Κονγκ όπου διεξάγετε διάσκεψη κορυφής για την επικοινωνία, ένα νέο mid-chip, τον Snapdragon 636. Απ’ ότι φαίνεται βρήκαμε και τον πρώτο υποψήφιο που θα τον χρησιμοποιήσει!

O Snapdragon 636 είναι ο διάδοχος του Snapdragon 630, που παρόλο που κυκλοφόρησε μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους και έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε λίγες εταιρείες και μοντέλα (επί του παρόντος μόνο Sharp, ASUS και στο Moto 3), αυτό δεν σημαίνει ότι η Qualcomm δεν θ’ ασχοληθεί άλλο.

Ο Snapdragon 636 έχει κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 14nm, με βασική αρχιτεκτονική CPU Kryo 260 και με GPU την Adreno 509. Εάν θέλουμε να συγκρίνουμε την απόδοσή του σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο επεξεργαστή 630, ο 636 είναι 40% πιο γρήγορος, ενώ η απόδοση της GPU έχει αυξηθεί κατά 10% σε σύγκριση με την Adreno 508.

Το baseband εξακολουθεί να είναι to X12, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κατεβάζει με ταχύτητα έως 600Mbps. Μονάδα επεξεργασίας εικόνας (ISP) έχει το 14bit Spectra 160, που υποστηρίζει έως και 24 εκατομμύρια pixel. Όσο αφορά τον ήχο, είναι εφοδιασμένο με τον Qualcomm Aqstic, που υποστηρίζει μέχρι και 192kHz / 24bit.

Εάν θέλουμε τώρα να τον συγκρίνουμε με τις δύο τελευταίες εκδόσεις Snapdragon που έχει παρουσιάσει η Qualcomm, δηλαδή τον 660 και τον 630, η Qualcomm αναφέρει ότι ο snapdragon 636 υποστηρίζει την λειτουργία 18:9 FHD+ ανάλυση πλήρους οθόνης, υποστηρίζει το TruPalette της Qualcomm, όπως και την τεχνολογία προσαρμογής χρώματος EcoPix .

Η εταιρεία αναφέρει ότι ο 636 θα αρχίσει να παραδίδεται στους κατασκευαστές κινητών από τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι από το 2ο τρίμηνο του 2018, οι εταιρείες θα μπορούν να το έχουν ενσωματώσει στις νέες εκδόσεις που θα παρουσιάσουν. Μία από τις συσκευές που αναμένεται να ενσωματώσει τον νέο επεξεργαστή, απ’ ότι ακούγεται θα είναι το Xiaomi Redmi Note 6. Μην ξεχνάτε ότι ο νέος αυτός επεξεργαστής υποστηρίζει Full Screen κινητά με αναλογία οθόνη; 18:9 και ήδη περιμένουμε να δούμε το Redmi 5 Plus, που από την φωτογραφία που σας δείξαμε, θα είναι ένα Full Screen κινητό. Ακόμα μην ξεχνάτε η μόδα επιβάλει τα Full Screen κινητά, οπότε σίγουρα να το περιμένετε στο RN6!

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com