Αποτυχία των Windows 10 στο Steam – οι Gamers επιστρέφουν στα Windows 7

Μοίρασε την γνώση...

H Microsoft κυκλοφόρησε το Windows 10 Fall Creators Update στις 17 Οκτωβρίου χωρίς να καταφέρει τελικά να εντυπωσιάσει τους παίκτες του Steam οι οποίοι επέστρεψαν στα Windows 7.

Οι τελευταίες στατιστικές της Valve δείχνουν ότι τα Windows 10 64-bit έχασαν 17,14% του μεριδίου τους στη gaming πλατφόρμα, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει ένα λειτουργικό σύστημα στο Steam. Ταυτόχρονα, τα Windows 7 64-bit κατέγραψαν μια εντυπωσιακή αύξηση 22,59% καθιστώντας το ξανά το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για παιχνίδια με 63,60%.


Τρίτα στη λίστα έρχονται τα Windοws 8,1 και ακολουθεί η έκδοση 32-bit του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft με 0,37%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα macOS εξακολουθούν να μην αποτελούν απειλή για τα Windοws, καθώς το λειτουργικό σύστημα της Apple τροφοδοτεί μόνο το 1,60% των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για παιχνίδια στο Steam. Το ίδιο ισχύει για το Linux, καθώς η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα λειτουργεί στο 0,35% των μηχανημάτων gaming.


Τι προκάλεσε λοιπόν την τόσο μεγάλη πτώση των Windοws 10 στο Steam; Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την απότομη πτώση, και ένας από αυτούς αποδεικνύεται μια άλλη ουσιαστική αλλαγή που παρατηρήθηκε στην περίπτωση των γλωσσών που χρησιμοποιούνται στα Steam παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα η αγγλική γλώσσα έχασε την πρώτη θέση πέφτοντας στο 21,24%, με την κινέζικη να ανεβαίνει στο 56,37% των υπολογιστών που τρέχουν το gaming λογισμικό της Valve.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανή αιτία της ξαφνική αύξηση των Windοws 7, καθώς οι Κινέζοι χρήστες  λογικά χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα desktop 2009, δεδομένου του υψηλού ποσοστού πειρατείας στη χώρα. Συνδυαστικά μάλιστα με την αποχώρηση πολλών χρηστών από τα Windows 10 , αυτό θα μπορούσε να έχει συμβάλλει στην σημαντική πτώση του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft παρά την άφιξη μιας μεγάλης νέας έκδοσης.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com