Η Tesla κατάφερε και κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου στον κόσμο!

Ο Elon Musk είναι μεγιστάνας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα. Ο ίδιος δηλώνει μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής. Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, και ο πρόεδρος της SolarCity. Προ καιρό είχε δηλώσει ότι θα δώσει την μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο και σήμερα τα κατάφερε!

Η Tesla είχε πει ότι σε χρονικό διάστημα 100 ημερών θα καταφέρει να κατασκευάσει και να παραδώσει προς χρήση την μεγαλύτερη μπαταρία που υπάρχει παγκοσμίως. Η μπαταρία αυτή βρίσκεται σε μία εγκατάσταση στη Νότια Αυστραλία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Η μπαταρία αυτή είναι λιθίου.

Για την μπαταρία αυτή, ο ίδιος ο Elon Mush είχε βάλει προσωπικό στοίχημα. Όπως είχε πει ο ίδιος, εάν δεν καταφέρει μέσα στο χρονικό διάστημα των 100 ημερών να τελειώσει την κατασκευή της εγκατάστασης του συστήματος μπαταριών ισχύος 100MW, η Tesla θα την παραχωρούσε δωρεάν.

 

Η εγκατάσταση θα εγκαινιαστεί επίσημα την 1η Δεκεμβρίου. Η μπαταρία έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχει αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια που να μπορεί να τροφοδοτεί το δίκτυο, όταν αυτό χρειάζεται. Το κόστος της κατασκευής εκτιμάται στα 50 εκατ. δολάρια.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα