Οι 2ης γενιάς EPYC επεξεργαστές της AMD θα έχουν 64 πυρήνες και θα υποστηρίζουν PCIe 4.0!

Παλιά, πριν καμιά δεκαετία και, η AMD ήταν ο σοβαρός αντίπαλος της Intel. Η αλήθεια και εγώ τότε είχα desktop με επεξεργαστή AMD και φυσούσε το μηχάνημα! Μετά δυστυχώς εξαφανίστηκε, μέχρι πριν κανά χρόνο περίπου όπου φαίνεται να έχει μπει όχι απλώς δυναμικά στο παιχνίδι πάλι, αλλά με τα μπούνια! Έτσι εκτός από τους Ryzen που αναμένουμε να δούμε, όπου φαίνονται πολύ εντυπωσιακοί, τώρα μαθαίνουμε ότι οι 2ης γενειάς EPYC επεξεργαστές της AMD θα έχουν 64 πυρήνες και θα υποστηρίζουν PCIe 4.0!

Βέβαια αυτό είναι φήμη και όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, αλλά κάτι μας λέει ότι έχει αρκετή αλήθεια μέσα της. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, η AMD ανέβασε σε άλλο επίπεδο τους επεξεργαστές που είναι για τον απλό χρήστη και από 16πύρηνους, τους πήγε σε 32πύρηνους (1950X), όταν η enterprise-class EPYC είναι ήδη με 32 πυρήνες.

Σύμφωνα όμως με ένα γαλλικό πολύ γνωστό περιοδικό, το Canard PC, αποκάλυψε ότι οι επόμενη γενιά των EPYC server επεξεργαστών, θα έχουν 64 φυσικούς πυρήνες, τρεις cache μέχρι και 256MB, ενώ θα υποστηρίζει 8 DDR4-3200 μνήμες. Στην περίπτωση μάλιστα που έχετε εγκαταστήσει Windows 10 Server Edition, εάν ανοίξετε τον Task Manager θα δείτε ότι υποστηρίζει 128 frames! Αυτό γιατί ο νέος EPYC θα υποστηρίζει PCIe 4.0, που είναι σχεδιασμένος για 128 κανάλια.

Φυσικά η AMD δεν αποκαλύπτει, ούτε έχει σχολιάσει αυτά που ανέφερε το γαλλικό περιοδικό. Μένει να δούμε εάν ο καπνός αυτός θα φέρει και την ανάλογη φωτιά στην αγορά των επεξεργαστών!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας ή να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook, ώστε να ενημερώνεστε για ότι καινούργιο συμβαίνει την στιγμή που συμβαίνει, να μαθαίνετε για νέους διαγωνισμούς ή για φοβερές προσφορές!

[fblike]

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα