Οι AMD Ryzen έχουν έως και 60% καλύτερη απόδοση στα γραφικά σε σχέση με της Intel

Μοίρασε την γνώση...

Οι όγδοης γενειάς επεξεργαστές της Intel και οι συγκεκριμένα η διπύρηνη έκδοση για notebook, κυριαρχούσε στην αγορά εξ αρχής, λόγο έλλειψης αντίστοιχου επεξεργαστή από την AMD, αφού οι επεξεργαστές που είχε εμφανίσει κυρίως ήταν για desktop και servers. Τώρα καινούργια δεδομένα δείχνουν ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η AMD με τους καινούργιους AMD Ryzen φαίνεται να αφήνει πολύ πίσω της την Intel!

Τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την απόδοση των νέων AMD Ryzen σε laptops, μας ήρθαν αρχικώς από το HP Envy x360, που είναι εφοδιασμένο με AMD Ryzen Mobile επεξεργαστή, ενώ τελευταία έχουν εμφανιστεί και από τις Lenovo και Acer αλλά και άλλους retail κατασκευαστές.


Με τις πρώτες CPU να εμφανίζονται στην αγορά, η AMD υιοθέτησε αμέσως τους τετραπύρηνους Ryzen που τους ενσωμάτωσε με οκταπύρηνους ή δεκαπύρηνους Vega GPUs πάνω σ’ ένα τσιπ σιλικόνης, με αποτέλεσμα να έχουν μία απίθανη επίδοση, πολύ ανώτερη από αυτή των 8ης γενιάς Core Mobile της Intel.

Συγκεκριμένα οι AMD Ryzen 7 2700U και Ryzen 5 2500U έχουν ο καθένας από 4MB κοινής L3 cache, με την μοναδική διαφορά τον αριθμό των CU units. Έτσι ο Ryzen 7 2700U έχει 10 Radeon Vega CU, ενώ ο Ryzen 5 2500U έχει 8 CU units.


Ο Ryzen 7 2700U μπορεί να χρονιστεί μέχρι και 3.8GHz, ενώ ο Ryzen 5 2500U φτάνει μέχρι και τα 3.6GHz. Ο Ryzen Mobile στα σχετικά benchmarks τα πήγε πάρα πολύ καλά, δείχνοντας μέχρι και 60% καλύτερα στα γραφικά και στα παιχνίδια σε σχέση πάντα με της 8ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core Mobile.

Λόγο ότι κάποιοι laptop της HP χρησιμοποιούν ένα παλιό μηχανισμό σχετικά με τον σκληρό δίσκο και όχι SSD, το κατά πόσο έχουν και καλύτερη απόδοση στη μπαταρία δεν το ξέρουμε ακόμα. Σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες που όλο και καλύτερα μοντέλα θα εμφανιστούν στην αγορά, θα έχουμε σίγουρα μία πολύ καλύτερη εικόνα σχετικά με την απόδοση των AMD Ryzen Mobile.

Εσείς πάντως μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις ειδοποιήσεις μας και να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι, όπως και να μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο Giveaway μας που θα βρείτε στη κεντρική μας σελίδα, με 5 υπέροχα δώρα!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com