Τι μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα του νέου iPhone

Μοίρασε την γνώση...

Ο «παραλογισμός» των τιμών είναι πράγματι φαινόμενο της εποχής… Αν αριθμήσει κανείς τα προϊόντα που μπορεί να αγοράσει με τα ίδια χρήματα στις μέρες μας, αναρωτιέται ποιοι μπορεί να είναι οι παράγοντες που καθορίζουν μια τιμή. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένας καφές και μια τυρόπιτα μπορεί να κοστίζουν έως και 5 ευρώ, τιμή με την οποία μπορεί να αγοράσει κανείς ένα μπλουζάκι σε έκπτωση από τις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης. Με πέντε ευρώ επίσης μπορεί να πάρει κανείς ένα σαμπουάν, ένα τραπεζάκι από τα IKEA, δύο σπαλομπριζόλες και άλλα…

Τι γίνεται όμως όταν το προϊόν που θέλει να αγοράσει κανείς κοστίζει πολύ περισσότερα από τα πέντε αυτά ευρώ. Αν Σε αυτή την περίπτωση οι αναντιστοιχίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Ας πάρουμε παράδειγμα το νέο, πολυαναμενόμενο smartphone της Apple,  iPhone X, το οποίο αναστάτωσε κοινό, επενδυτές και κριτικούς για την τιμή του – 1200 με 1400 ευρώ.

Στην τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Τιμ Κουκ, ανέφερε πως το νέο τηλέφωνο δεν κοστίζει ακριβά εξισώνοντάς το με έναν καφέ κάθε μέρα για κάποια χρόνια, χωρίς να προσδιορίσει ωστόσο πόσα, κι ίσως να μην είχε άδικο. Με τα ίδια χρήματα βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει και πολύ περισσότερα πράγματα… Παρακάτω ακολουθούν μόνο μερικά από την μακρά λίστα που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε.

Ένα ψυγείο

Με λίγο λιγότερα από αυτά που κοστίζει το νέο iPhone με μνήμη 256 GB (1390 ευρώ) κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει ένα δίπορτο ψυγείο συνολικής μικτής χωρητικότητας 577 λίτρων, ενεργειακής κλάσης Α++ για μεγάλη οικονομία ρεύματος ειδικές τεχνολογίες για μεγαλύτερη διάρκειας ζωής στα τρόφιμα και μηχανισμό παραγωγής κρύου νερού χωρίς να ανοίξει η πόρτα του.

Έναν γωνιακό καναπέ

Με τη μισή τιμή, από αυτή του iPhone Χ μπορεί κανείς να ανακαινίσει το σαλόνι του αγοράζοντας έναν γωνιακό καναπέ 280x240cm, ενώ με 1.170 ευρώ, λιγότερα δηλαδή από την τιμή του iPhone Χ των 64 GB, παίρνει έναν καναπέ γωνιακό καναπέ Microfiber διαστάσεων 340x330cm.

Ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι

Με 1.000 περίπου ευρώ βρίσκει κανείς διάφορα μεταχειρισμένα μηχανάκια, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως με μια γρήγορη αναζήτηση βρίσκει κανείς ένα μεταχειρισμένο Honda Glx 50 κυβικών με 19,400 χλμ.

Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Με 400 ευρώ λιγότερα από την τιμή του νέου iPhone X αγοράζει κανείς ένα Honda Civic του 1997, 1400 κυβικών και 90 ίππων με 290.000 km. Με 1.500 θα βρει και λίγο πιο πρόσφατα μοντέλα με τα ίδια περίπου χιλιόμετρα.

Μια τηλεόραση 65’’

Στα 1.399 ευρώ, όσο και το νέο iPhone Χ με μνήμη 256 GB, βρίσκει κανείς και μια smart TV 65”, με πάνελ 4K πάνελ για 4 φορές υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με μια τηλεόραση HD και ακόμα πιο έντονη εμπειρία θέασης. Ωστόσο η οθόνη της τηλεόρασης δεν είναι OLED , όπως η οθόνη του νέου κινητού της Apple.

Ένα desktop

Με 100 ευρώ περίπου λιγότερο μπορεί να βρει κανείς ένα desktop Dell, με επεξεργαστή CPU: Intel Core i7-6700 (έως 4.00 GHz), μνήμη RAM 16 GB, τύπο δίσκου HDD και χωρητικότητα 2000 GB και κάρτα γραφικών AMD Radeon HD R9 360.

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Με λίγο λιγότερα από όσο κοστίζει το νέο iPhone μπορεί κανείς να ταξιδέψει Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη για 10 ημέρες, μια εκδρομές στα πιο βασικά σημεία της πόλης, κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας και ταξίδι μιας ημέρας στην Ουάσινγκτον.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com