Η Apple δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην επέκταση της Xiaomi στην Ευρώπη

Μοίρασε την γνώση...

Η Xiaomi όπως έχετε καταλάβει εδώ και κάμποσο καιρό, προσπαθεί ν’ ανοίξει τα φτερά της και εκτός Κίνας, δοκιμάζοντας να κατακτήσει και τις διεθνής αγορές. Δυστυχώς ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά έχει αρκετά αγκάθια, με τα κύρια να λέγονται πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό “Fortune”, η Xiaomi δοκίμασε να αποκτήσει το trademark στην Ευρώπη του Mi Pad, για τα δικά της προϊόντα τύπου tablet. Το θέμα είναι ότι εκεί βρήκε ένα μεγάλο ογκόλιθο μπροστά της με την ονομασία Apple!

Το Mi Pad κατασκευάστηκε από την Xiaomi πίσω το 2014. Το θέμα είναι ότι το πρώτο mi pad είχε την ίδια κατασκευή, οθόνη και ανάλυση με το Apple iPad mini. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ουκ ολίγες φορές έχουν κατηγορήσει την Xiaomi ότι αντιγράφει την Apple. Βέβαια στον χώρο της τεχνολογίας, δεν υπάρχει παρθενογένεση και εκτός αυτού μιλάμε για 3 γενιές πίσω τεχνολογία.

Πίσω λοιπόν το 2014, η Xiaomi είχε κάνει αίτηση να καταχωρήσει την ονομασία Mi Pad στην Ευρώπη σαν δικιά της. Την αμέσως επόμενη στιγμή, η Apple κατέθεσε παράπονο στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ότι τα Mi Pad και τα iPad είναι σχεδόν ίδια και αυτό θα δημιουργούσε σύγχυση στους καταναλωτές. Τότε το παράπονο της Apple, το δέχτηκε η EU. Σήμερα η Xiaomi ξαναδοκίμασε πάλι την τύχη της στο σχετικό θέμα, αλλά η αίτηση της απορρίφθηκε αμέσως.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επισήμανε τα εξής: “Εμφανισιακά, τα Mi Pad και iPad έχουν μεγάλο βαθμό ομοιότητας. Επίσης σαν ονομασία διαφέρουν μόνο κατά ένα γράμμα, κάτι που μπορεί να μπερδέψει πολλούς Ευρωπαίους. Έτσι ενώ της Apple ονομάζονται iPad, της Xiaomi έχουν μόνο ένα M μπροστά (Mi Pad), που σαν προφορά είναι παρόμοια στ’ αγγλικά, ενώ σε μη-αγγλικές γλώσσες, η ομοιότητα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Xiaomi δεν θα μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα Mi Pad στην Ευρώπη με αυτή την ονομασία, αλλά θα πρέπει να βρει άλλο όνομα”.

Εγώ πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να μπερδέψει την λέξη “άιπαντ” (iPad), με την λέξη “μι παντ” (Mi Pad), όταν το πρώτο γράμμα ακούγεται ξεκάθαρα όταν λες την λέξη. Σίγουρα πάντως αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην Xiaomi, οπότε περιμένουμε να δούμε πως θ’ αντιδράσει.

Εσείς πάντως εάν θέλετε να πάρετε το Mi Pad, βλέπω ότι θα έχει το Mi Pad 3, με οθόνη 7.9 ίντσες και 4GB RAM/64GB ROM στο Banggood στα 309.99$

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Επίσης μην ξεχνάτε και τον διαγωνισμό μας που θα τον βρείτε στη πρώτη σελίδα.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com