Η Disney απόκτησε την Fox με 52 δις δολαρίων, κάνοντας μία κίνηση ματ στην αγορά!

Μοίρασε την γνώση...

Αν και η είδηση έγινε πριν λίγες ημέρες, πάλι είναι μία κίνηση που σίγουρα θα ταράξει τα νερά του κινηματογράφου, οπότε είπα να το αναφέρω και εδώ, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι η Disney εξαγόρασε την 21th Century Fox του μεγιστάνα των media Rupert Murdoch, για το μικρό ποσό (καλά αστειεύομαι….), έναντι του αστρονομικού ποσού των 52 δις δολαρίων!

Η 21th Century Fox είναι ένας από τους πιο μεγάλους ομίλους με τεράστιες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δραστηριότητες. Όλα αυτά τώρα θα περάσουν στα χέρια της Disney. Από την αγοραπωλησία αυτή εξαιρούνται τα Fox News και Fox Sports.


Με τα 52 δις δολάρια, η Disney αγόρασε το κινηματογραφικό στούντιο της 20th Century Fox, το 39% του δορυφορικού δικτύου Sky, το μερίδιο της Fox στην υπηρεσία streaming Hulu (μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Netflix) όπως βέβαια και το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο της Fox (FX, National Geographic Channel κ.ά.), αλλά και άλλες μικρότερες υπηρεσίες.

Μένει να δούμε τώρα πως και εάν θ’ αντιδράσουν οι υπόλοιποι στην κινηματογραφική αγορά. Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Με το νέο έτος να περιμένετε και άλλους διαγωνισμούς με φοβερά δώρα!Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com