Η Xiaomi υπέγραψε με την ΝΟΚΙΑ συμφωνία και γι’ ανταλλαγή πατεντών!

Μοίρασε την γνώση...

Μόλις χθες σας λέγαμε ότι η Xiaomi προσπαθεί να επεκταθεί σε αγορές εκτός Κίνας, αλλά δυσκολεύεται λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων. Εξάλλου εξαιτίας αυτών έχει καταδικαστεί στην Ινδία και δεν μπορεί να εισάγει εκεί κινητά με Μediatek επεξεργαστή. Απ’ ότι φαίνεται όμως παλεύει και βρίσκει λύσεις στο πρόβλημα αυτό. Μία σημαντική λύση που βρήκε ήταν η υπογραφή συμφωνίας με την ΝΟΚΙΑ για ανταλλαγή πνευματικών δικαιωμάτων.

Από τις κατασκευάστριες εταιρείες στην Κίνα, η Xiaomi είναι η πρώτη που καταφέρνει και υπογράφει τέτοια συμφωνία με την ΝΟΚΙΑ. Πριν από αυτή εταιρείες όπως η Samsung και η Apple έχουν υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες.


Οι δύο μεριές δεν αποκάλυψαν τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία και σε ποιες πατέντες θα γίνει ανταλλαγή μεταξύ τους. Αυτό που αναφέρθηκε γενικώς είναι ότι θα περιλαμβάνει πατέντες σχετικές με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενώ η ΝΟΚΙΑ θα παρέχει και τεχνολογική και υλική βοήθεια στη Xiaomi.

O CEO της NOKIA, Rajeev Suri, ανέφερε ότι ” Η Xiaomi είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και φτάσαμε σε μία συμφωνία με την εταιρεία”.


Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι περισσότερο από το 90% των εσόδων της εταιρείας, έρχονται από τις πατέντες και τα υλικά δικτύου που έχει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Μόλις βρήκαμε ότι ο Lei Jun είναι αυτή την στιγμή στη Χαβάη! Δείτε για ποιο λόγο έκανε αυτό το ταξίδι!

Η Xiaomi έχει υπογράψει και συμφωνία επαγγελματική με την ΝΟΚΙΑ από τον Ιούλιο μήνα, διάρκειας πάρα πολλών χρόνων, όπου περιλαμβάνονται και εκεί για ανταλλαγές τεχνογνωσίας, πατεντών και βοήθεια.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Επίσης μην ξεχνάτε και τον διαγωνισμό μας που θα τον βρείτε στη πρώτη σελίδα.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com