Έρχεται το Android 9.0. Βρήκαμε την κωδική ονομασία του σε κώδικα.

Μοίρασε την γνώση...

Ξέρω ότι πολλοί δεν έχετε πάρει ακόμα το Android 8.0, οπότε το ν’ αρχίσω να σας μιλάω εγώ για την επόμενη έκδοση θα σας φανεί αστείο ή περίεργο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η τεχνολογία και τα γεγονότα δεν προχωράνε και λογικά θα έρθει και η νέα έκδοση σε κάποιο διάστημα. Έτσι λοιπόν τα πρώτα ίχνη της νέας επερχόμενης έκδοσης ανακαλύφθηκαν από developer.

Σύμφωνα λοιπόν με τον XDA developer, @Mishall Rahman, στο Google Submitting information, AOSP, βρήκαν την κωδική ονομασία της επόμενης έκδοσης του Android 9.0. Η ονομασία ήταν Android 9.0 OS, Pi, που μάλλον είναι η συντομογραφία για την λέξη Pie (πίτα).


Η κωδική ονομασία ‘Pie’ πάντως δεν είναι περίεργη για την Google, αφού ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής όλες τις εκδόσεις τις έχει ονομασία φαγητού και κυρίως γλυκού.

Η Google για να μπορέσει να επιλύσει διάφορα προβλήματα συμβατότητας, έχει ξεκινήσει και ενεργοποιήσει το πρόγραμμα Treble. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κατασκευαστές που δεν το υποστηρίζουν ακόμα πλήρως, αλλά με τον ερχομό του Android 9.0, θα πρέπει να το υποστηρίξουν και ενσωματώσουν.


Δείτε επίσης: Είκονα του Lenovo Moto X5 δείχνει οθόνη χωρίς περιθώρια και με το γνωστό ‘Notch’ του iPhone X

Το μεγαλύτερο προσόν του Project Treble, είναι ότι όχι μόνο βοηθάει τους OED κατασκευαστές προσφέροντας τους τις τελευταίες OS αναβαθμίσεις, αλλά θα είναι πιο εύκολο για τους developers να παραμετροποιούν και να διορθώνουν ότι χρειάζεται, έτσι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν να το διορθώσουν πρώτα οι κατασκευαστές. Εάν το κινητό σας υποστηρίζει αυτή την λειτουργία, θα λάβετε την 9.0.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com