Εκατομμύρια PC μολυσμένα από mining malware

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με την Palo Alto Networks οι hackers πωλούσαν την επεξεργαστική ισχύ στη δημοφιλή υπηρεσία mining NiceHash.

Coupons from Banggood

Η υψηλή δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες αποδόσεις των τελευταίων μηνών, έχουν οδηγήσει αρκετούς κυβερνοεγκληματίες στη δημιουργία malware με στόχο να εκμεταλλευτούν την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών που μολύνουν για δικό τους όφελος.

Διαφήμιση

Μία νέα, σοβαρή περίπτωση mining malware εντοπίστηκε πρόσφατα από την εταιρεία ασφαλείας Palo Alto Networks. Το συγκεκριμένο malware υπολογίζεται πως έχει μολύνει περίπου 15 εκατομμύρια υπολογιστές με Windows ανά τον κόσμο, κυρίως στις περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.

Google news

Για να μεταδώσουν το malware, οι hackers δημιούργησαν ένα εκτελέσιμο αρχείο .EXE και του έδωσαν ονομασίες που να παρεπέμπουν σε file-sharing download, όπως “File4org,” “RapidFiles” και “Dropmefiles”. Όταν ο χρήστης παραπλανούνταν, κατέβαζε και έτρεχε το αρχείο, το malware εγκαθιστούσε σιωπηλά ένα utility που κάνει mining στο κρυπτονόμισμα Monero και χρησιμοποιούσε κατελάχιστο το 80% από την ισχύ του επεξεργαστή τού συστήματος.

Cubot WW Dresslily WW

Διαβάστε ακόμα: Windows Polaris: Μια light έκδοση των Windows 10 ετοιμάζει η Microsoft!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στον κώδικα υπάρχουν παραπομπές στην δημοφιλή υπηρεσία NiceHash, ένα online marketplace όπου πωλείται και αγοράζεται επεξεργαστική ισχύς για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Εκεί οι hackers πωλούσαν την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών που είχαν μολύνει και εισέπρατταν την προμήθειά τους.

Εκτός των άλλων malware, είναι αρκετά και τα κρούσματα από mining εκδοχές τους τελευταίους μήνες, οπότε η ύπαρξη μιας ικανής και ενημερωμένης σουίτας ασφαλείας, είναι απαραίτητη για να έχετε τα αρχεία σας και τον υπολογιστή σας προστατευμένο.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram