Η αγορά των PC σε πτώση για έκτη χρονιά

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με τη Gartner οι πωλήσεις υπολογιστών σε τεμάχια έπεσαν 3% το 2017.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών έπεσαν το 2017 στο χαμηλότερό τους επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με τη Gartner. Οι χονδρικές πωλήσεις των κατασκευαστών υπολογίζεται πως έφτασαν τα 263 εκατομμύρια τεμάχια το 2017, σημειώνοντας πτώση 3% σε σχέση με το 2016 που πωλήθηκαν 270 εκατομμύρια desktop PC και laptops.


Το 2017 ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που σημειώθηκε πτώση στην αγορά των PC. Ο συνολικός αριθμός τεμαχίων βρίσκεται σχεδόν 30% κάτω σε σχέση με το 2011 που ήταν στο μέγιστο σημείο τους, αφού πολλοί χρήστες που δεν έχουν κάποια άλλη ανάγκη εκτός από τη διασκέδαση και την επικοινωνία, αρκούνται στο smartphone τους, ή το tablet τους.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mitu – Κατασκευή από πάγο σε Ευρωπαϊκή χώρα ανέβασε ο Lei Jun στο Weibo!

Σύμφωνα με τη Gartner, οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστές μαζί, είχαν ποσοστό πάνω από 70% των πωλήσεων το 2017. Η HP είναι στην πρώτη θέση με 22,5%, η Lenovo στη δεύτερη με 22%, στην τρίτη θέση ακολουθεί η Dell με ποσοστό 15,2%, στην τέταρτη η Apple με 7,4% και την πεντάδα κλείνει η Asus με 7,3%.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com