Η HP ανακαλεί laptop της υπό τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Μοίρασε την γνώση...

Η HP τελευταία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Το 2017 έκλεισε με ένα μεγάλο σκάνδαλο, όταν ανακαλύφθηκε πως υπήρχε keylogger σε εκατοντάδες μοντέλα φορητών υπολογιστών της, ενώ το 2018 ξεκίνησε με την ανακοίνωση προγράμματος αντικατάστασης μπαταριών σε laptop της.

Η ανάκληση αφορά σε προβληματικές μπαταρίες που εγκυμονούν τον κίνδυνο να υπερθερμανθούν και να πιάσουν φωτιά. Το πρόγραμμα αντικατάστασης αφορά σε περίπου 52.600 υπολογιστές, από όλες τις δημοφιλείς σειρές laptop. Πιο συγκεκριμένα αφορά στις σειρές Probook, τα x360, Envy, τα Pavilion, τα HP 11, καθώς και κάποιους σταθμούς εργασίας HP ZBook και σε μοντέλα που πωλήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2017.


Στον πίνακα μπορείτε να δείτε τις σειρές των laptop με τις προβληματικές μπαταρίες.

Το ζήτημα προέκυψε όταν η HP παρέλαβε οκτώ αναφορές για μπαταρίες που υπερθερμάνθηκαν, έλιωσαν ή απανθρακώθηκαν, για ζημιές που προκλήθηκαν στο χώρο που βρίσκονταν τα laptop, όπως επίσης και σε μία περίπτωση για εγκαύματα πρώτου βαθμού στο χέρι χρήστη.


Εάν έχετε laptop της HP και θέλετε να ελέγξετε εάν η μπαταρία σας έχει πρόβλημα, επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα της HP στην οποία φιλοξενείται η εφαρμογή HP Battery Program Validation, κατεβάστε τη και τρέξτε τη.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε κρυμμένος keylogger σε 460 μοντέλα laptop της HP

Εάν η μπαταρία σας είναι από τις προβληματικές, τότε καταρχήν θα χρειαστεί να λάβετε μέτρα ασφαλείας, όπως περιγράφει η εταιρεία: Οι μπαταρίες που εμπίπτουν σε αυτό το πρόγραμμα ανάκλησης θα πρέπει να τεθούν αμέσως σε «Λειτουργία ασφαλείας μπαταρίας». Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εφαρμοστεί μία ενημέρωση στο BIOS του υπολογιστή, όπως περιγράφει η HP στη σελίδα του σχετικού προγράμματος ανάκλησης και αντικατάστασης.

Κατόπιν, ακολουθήστε τη διαδικασία για την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com