Η Nokia θέλει να σώζει ζωές!

Μοίρασε την γνώση...

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναπτύσσει μια σειρά από προηγμένες ιατρικές εφαρμογές.

banner

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Ρατζίβ Σούρι, όχι για ανακοινώσεις που να σχετίζονται με τα κινητά τηλέφωνα αλλά για την ανάπτυξη νέων επαναστατικών ιατρικών συστημάτων και εφαρμογών. Ο Σούρι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο τμήμα ανάπτυξης ιατρικών τεχνολογιών. Όπως ανέφερε ήδη το τμήμα έχει ξεκινήσει να εργάζεται και αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα ενσωματώνεται στα ρούχα (π.χ ένα τσιπ που θα βρίσκεται στο μανίκι μιας μπλούζας) και θα κάνει ελέγχους στον οργανισμό των χρηστών αναζητώντας έγκαιρα τα ίχνη του καρκίνου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Nokia το σύστημα αυτό θα αναζητά βιοδείκτες οι οποίοι θα επιτρέπουν στους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι κάποια κύτταρα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια μετατροπής τους σε καρκινικά. Στόχος των δημιουργών είναι το σύστημα αυτό να εντοπίζει τους όγκους μήνες πριν αυτοί σχηματιστούν!

Google news

Διαβάστε επίσης: Κάντε οικονομικά τις αγορές σας από το Gearbest σε Xiaomi προϊόντα με τα κουπόνια του iTechNews.gr

Ο Σούρι είπε επίσης ότι στα σχέδια του νέου τμήματος είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών τηλειατρικής που θα επιτρέπουν να γίνονται ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις με τους γιατρούς να βρίσκονται μακριά από τον ασθενή. Η εταιρεία θέλει επίσης να αναπτύξει τεχνολογία που θα συνδέει τα ασθενοφόρα με τα νοσοκομεία έτσι ώστε όταν μεταφέρεται ένας ασθενής μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο να έχουν φτάσει στους γιατρούς που θα τον παραλάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

banner Gshopper Many GEOs

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ViaΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram