Ο ΟΑΣΑ θα βάλει WiFi σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ μέχρι το 2020!

Μοίρασε την γνώση...

Τώρα θα μου πείτε όλα τα είχε η Μαργιωρή, ο φερετζές της έλλειπε! Και όμως σαν δράση δεν είναι καθόλου άσχημη και μακάρι να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το 2020, γιατί πολλές φορές γίνονται αναγγελίες για ανάλογα προγράμματα από το κράτος και είτε μένουν στη μέση ή υλοποιούνται μερικώς. Όπως και να έχει το πράγμα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει Wi–Fi σε 2.030 οχήματα (Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ), ώστε να έχει την δυνατότητα το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το στόλο του, να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του.
Υπεύθυνο για την δράση αυτή είναι δύο υπουργεία, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Το συνολικό κόστος της δράσης αυτής θα ανέλθει στα 900 χιλιάδες ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020».

Θα μου πείτε και ποιος θα επωφεληθεί από αυτή την δράση? Ο πληθυσμός, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, μόνο για το 2015, ήταν πάρα πολύς, αφού συνολικά για την χρονιά αυτή καταγράφηκαν επίσημα από τα εισιτήρια στις 352.116.000 μετακινήσεις, με μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα το τελικό νούμερο ήταν ακόμα πιο ψηλά! Αντίστοιχα νούμερα καταγράφηκαν και για τα τραμ, όπου η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.


Βέβαια σαν ιδέα είναι παλιά και γι’ αυτό αναφέρω στην αρχή ότι μακάρι να γίνει σωστά αυτή την φορά. Πρώτη φορά που ακούμε για WiFi στα λεωφορεία είναι το 2013, όπου από 100-150 λεωφορεία που ήταν να εγκατασταθεί τότε, τελικά μπήκε σε μόλις 15! Στο Μετρό υπάρχει ασύρματο δίκτυο από το 2013 σε λιγότερους από 10 σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ. Η ιστορία εδώ ξεκινάει το 2011, με διαγωνισμό που κατοχυρώθηκε στη HOL (νυν Vodafone), τον Ιούνιο του 2012. Το συνολικό συμβατικό τίμημα θα ήταν 0€, ενώ η επιπλέον απόδοση έχει δοθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, με το 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου.

Δείτε επίσης: Νέα προϊόντα από την Chuwi στην CES 2018 και ενημέρωση σχετικά με το Corebook και το Hi9

Όπως και να έχει, εμείς ξαναλέμε….μακάρι να γίνει το έργο! Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com