Παγκόσμια επιτήρηση του Διαδικτύου με νόμο που ψήφισε ο Trump για 6 χρόνια θα έχουμε!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε στις 18 Ιανουαρίου με 65 υπέρ και 34 ψήφους κατά την επέκταση του προγράμματος επιτήρησης του Διαδικτύου για έξι ακόμα χρόνια!

Σύμφωνα με την νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, οι αμερικανικοί οργανισμοί κατασκοπείας μπορούν να παρακολουθούν τους αλλοδαπούς χωρίς δικαστική άδεια. Φυσικά, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας λέει ότι τυχαία ακούει τις επικοινωνίες των εκατομμυρίων Αμερικανών στο διαδίκτυο.


Το νομοσχέδιο αποστάλθηκε αργότερα στο γραφείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump. Τη δεύτερη ημέρα, ο Trump δημοσίευσε στο Twitter ότι είχε “υπογράψει τον νόμο 702 για να επιτρέψει πάλι τη συλλογή ξένων πληροφοριών”.

Ορισμένοι στις Η.Π.Α. σχολίασαν ότι από τότε που αποκαλύφθηκε το περιστατικό με τον Edward Snowden «Prism Door», «οι προσπάθειες των δύο κομμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα» ήταν μάταιες. Ο Trump αργότερα στο Twitter δήλωσε: “Θα κάνω πάντα το σωστό για τη χώρα, βάζοντας την ασφάλεια του αμερικανικού λαού πρώτα!”


Στο περιστατικό “Prism Gate”, μεγάλες εταιρείες όπως τις Google, Yahoo, Microsoft, Apple, Facebook, Cisco, Skype, YouTube έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμμετοχή σε κατασκοπεία, και ότι έχουν δώσει εύκολη πρόσβαση στην NSA στους σέρβερ τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα πανεύκολα, παγκοσμίως.

Βέβαια με την επίσημη ανανέωση του νόμου, το περιστατικό αυτό νομίζω δεν έχει πια αξία, αφού επίσημα πια το έχει παραδεχτεί η Αμερικάνικη Κυβέρνηση.

Εάν λοιπόν αισθάνεστε ότι κάποιος σας παρακολουθεί, μην ανησυχείτε είναι μόνο η NSA. Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com