Πουλήθηκε τελικά η CYTA. Δείτε ποια εταιρεία τελικά την αγόρασε

Μοίρασε την γνώση...

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου- μητρικής της CYTA στην Ελλάδα – το βράδυ της Πέμπτης τελικά πάρθηκε απόφαση για τον προτιμώμενο πλειοδότη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει:


«Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και της θυγατρικής της εταιρείας DIGIMED COMMUNICATIONS LTD (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE – PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή».


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα όμως σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ. Εκτός απροόπτου η Cyta, η οποία καρκινοβατούσε στην Ελλάδα χωρίς να έχει καταφέρει να έχει κέρδη ούτε για μία χρήση στα 10 χρόνια της παρουσίας της, θα περάσει στα χέρια της Vodafone. H “προίκα” που παίρνει η Vodafone αφορά κυρίως στα 1.200 χλμ. δίκτυο οπτικής ίνας που είχε δημιουργήσει καθώς και ένα ικανοποιητικό πελατολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο υπολογίζεται σε περίπου 250.000 συνδρομητές καθώς το 2017 υπήρξαν αρκετές διαρροές. Όπως και να έχει με την κίνηση αυτή η Vodafone επιτυγχάνει να αυξήσει σημαντικά την πελατειακή της βάση και να μειώσει την απόσταση της από τον ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης: Μόλις στο 10% βρίσκεται η συνδεσιμότητα των VDSL στην Ελλάδα!

Κύκλοι της WIND ανέφεραν ότι το τίμημα που κατέθεσαν για την εξαγορά της CYTA ήταν εύλογο και ότι η στρατηγική εταιρείας δεν στηρίζεται σε εξαγορές αλλά κυρίως σε οργανική ανάπτυξη. Το 2017 η WIND κατάφερε να προσθέσει περισσότερους από 35.000 νέους συνδρομητές στο δίκτυο της και αναμένει περαιτέρω επέκταση το 2018 καθώς φέτος – στο τέλος του πρώτου τριμήνου – θα εισέλθει στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ενώ θα επεκτείνει περαιτέρω το ευρυζωνικό της δίκτυο.

Επόμενος σταθμός όπου Vodafone και Wind θα βρεθούν πάλι σε μάχη διεκδίκησης είναι αυτή της Forthnet – Nova όπου οι δύο εταιρείες φέρεται να έχουν καταθέσει από κοινού εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com