Αποφυλακίστηκε ο κληρονόμος της Samsung

Μοίρασε την γνώση...

Αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο ο κληρονόμος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζει Λι μετά από απόφαση του εφετείου της Νότιας Κορέας.

Ο Λι είχε καταδικαστεί για την δωροδοκία της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ, και το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.


Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Λι δωροδόκησε με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια την πρόεδρο Παρκ με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες. Η οικονομική στήριξη που πρόσφερε η Samsung στην έμπιστη φίλη της προέδρου, την Τσόι Σουν-σιλ, ισοδυναμεί με δωροδοκία, περιλαμβανομένων των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων (5,4 εκ. ευρώ) που κέρδισε χορηγώντας την καριέρα της κόρης της Τσόι στην ιππασία.


Διαβάστε επίσης: Ο Lei Jun έγινε αντιπρόεδρος στον Κινέζικο Οργανισμό Ποιότητας και παραδέχεται την ποιότητα των προϊόντων της Xiaomi

Σε αντάλλαγμα για τις συνεισφορές αυτές, η Samsung δέχθηκε τη στήριξη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση το 2005 δύο θυγατρικών της, κάτι που βοήθησε τον Λι να ενισχύσει τον έλεγχό του στον όμιλο.

Ο 49χρονος Λι φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και η απόφαση προέβλεπε πέντε χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com