Ετοιμάζει αντεπίθεση η Mediatek με την σειρά Helio P!

Μοίρασε την γνώση...

Δυστυχώς το 2017 για την MediaTek δεν ήταν καθόλου καλό, αφού όχι μόνο οι παραγγελίες των επεξεργαστών μειώθηκαν, αλλά και οι αρχικοί εταίροι άρχισαν ν’ αποχωρούν σιγά. Ευτυχώς τα πράγματα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι θα υπάρχει μία αναστροφή των καταστάσεων αυτών για την εταιρεία και αυτό χάρις την νέα σειρά P που ετοιμάζει.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι παραγγελίες της MediaTek θα αρχίσουν να αυξάνονται σταδιακά από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ειδικά από τους εγχώριους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, κυρίως λόγω της νέας ανταγωνιστικότητας του επεξεργαστή Helio P. Ο νέος επεξεργαστής έρχεται με πολύ καλά χαρακτηριστικά, καλύτερα ακόμα και από αυτά της σειράς Qualcomm Snapdragon 6xx.


Η MediaTek ετοιμάζει διάφορους επεξεργαστές της σειράς P, όπως τους P38, P40, P60 και P70. Συγκεκριμένα οι P40 και P70 χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική πυρήνων A73 + A53, με τους πρώτους πυρήνες πιο μεγάλους από τους δεύτερους. Ο P70 θα χρησιμοποιηθεί την νέα τεχνολογία επεξεργαστών 12nm TSMC (14nm βελτιστοποιημένη έκδοση), θα ενσωματώνει τέσσερις A73 και τέσσερις πυρήνες A53 CPU με χρονισμένους πυρήνες στα 2.5GHz και 2.0GHz (ήδη υψηλότερη από την Kirin 970), ενώ θα ενσωματώνει την κάρτα γραφικών Mali-G72 MP4 χρονισμένη στα 800MHz.

Εκτός από την απόδοση που έχει βελτιωθεί σημαντικά, η σειρά MediaTek P νέων επεξεργαστών έχει προσαρμόσει περαιτέρω την τιμή προς τα κάτω. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο να έχει αυξημένες πωλήσεις! Έτσι ο αριθμός αποστολών κινητών με κάποιο επεξεργαστή της MediaTek, αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο ν’ αυξηθούν κατά 23% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, με αντίστοιχη αύξηση και των εσόδων φυσικά.


Διαβάστε επίσης: Προσφορές και κουπόνια από το Gearbest για αγορές οικονομικά! (Updated)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πηγές μας λένε ότι οι Xiaomi, Oppo και Vivo ετοιμάζονται να ρίξουν αρκετά κινητά στην αγορά με επεξεργαστή από την Mediatek. Μένει να δούμε τελικά τι θα μας προτείνουν οι εταιρείες και τι πωλήσεις θα κάνουν φυσικά. Αλήθεια, θ’ αγοράζατε εσείς ένα πιο φθηνό Xiaomi με επεξεργαστή Mediatek?

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com