Η Samsung κατασκευάζει επεξεργαστές ειδικά για την δημιουργία κρυπτονομισμάτων!

Μοίρασε την γνώση...

Επεξεργαστές σχεδιασμένους ειδικά για τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin κατασκευάζει η Samsung. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξηθεί η κερδοφορία της. 

Μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τους επεξεργαστές οι οποίοι θα εξειδικεύονται στα κρυπτονομίσματα και δεν θα κάνουν γενικής φύσεων επεξεργασία.


Η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αφορά τσιπάκια που μπορούν να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, έτσι ώστε να επαληθεύονται οι συναλλαγές μέσω των κρυπτονομισμάτων. Οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών με τσιπ που κάνουν αυτή τη δουλειά, επιβραβεύονται με ψηφιακά νομίσματα.

Έως σήμερα, μόνο η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών TSMC έκανε μαζική παραγωγή για τέτοια τσιπ κρυπτονομισμάτων, γνωστά και ως ASIC (Application-Specific Integrated Circuits). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung αθόρυβα ανέπτυξε το δικό της τσιπ ASIC το 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 άρχισε την παραγωγή του.


Διαβάστε επίσης: Το μέσο κόστος των smartphones ανά τον κόσμο

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί μια ένδειξη πως η Samsung δεν θεωρεί το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα μια «φούσκα» που θα σκάσει.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ξεπέρασε την αμερικανική Intel και είναι αυτή πια από πέρυσι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο. Επίσης, στις 25 Φεβρουαρίου η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το νέο smartphone της Galaxy S9.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

 Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com