Η Xiaomi αναμένεται ν’ ανέβει στην 4η θέση παγκοσμίως σύντομα

Μοίρασε την γνώση...

Όπως σας είχαμε πει, λίγο πριν τελειώσει το 2017 η Xiaomi ξαναγύρισε στην 5η θέση παγκοσμίως σε αριθμών αποστολών συσκευών. Η αλήθεια είναι ότι το 2017 ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά για την Xiaomi. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2018 δεν θα διαφέρει και η εταιρεία θα ανέβει άλλη μία θέση.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ότι θα γίνει η TrendForce, μια πολύ γνωστή στατιστική υπηρεσία, που δίνει τις δικές της προβλέψεις για το 2018.


Βάση με αυτά που βλέπει στην αγορά, αν και η Samsung εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά της, το μερίδιο της στην αγορά θα μειωθεί από 21,9% σε 20,3%. Δεύτερη παραμένει η Apple, όπου θα έχει μία ελαφρά αύξηση κατά 0.5%, ενώ και η Huawei αναμένεται ν’ αυξηθεί ελαφρά (0.8%).

Αυτό που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει είναι η αύξηση που θα έχει η Xiaomi, αφού αναμένεται ν’ αυξηθεί από 6,4% σε 7,1%, ανεβάζοντας την εταιρεία στην τέταρτη θέση παγκοσμίως. Να επισημάνω ότι βάση την TrendForce η Xiaomi είναι στην έκτη θέση, όταν άλλες εταιρείες της δίνουν την πέμπτη θέση σε αποστολές συσκευών.


Διαβάστε επίσης: Λιγότερα και ακριβότερα smartphones αγοράζουν οι Έλληνες

Όσον αφορά την παραγωγή, η TrendForce προβλέπει ότι θα κατασκευαστούν περίπου 1498 εκατομμύρια συσκευές το 2018, παρουσιάζοντας μία αύξηση περίπου 2,8%.

Απ’ ότι φαίνεται και το 2018 θα είναι μία κινέζικη χρονιά, αφού τέσσερις από τις έξι εταιρείες είναι από την Κίνα, με αρκετές ανακατατάξεις στην βαθμολογία και αλλαγές στην σειρά κατάταξης.

Εσείς πάντως το μόνο που πρέπει σίγουρα να κάνετε, είναι να μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να είστε πάντα πρώτοι ενημερωμένοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com