Μείωση πωλήσεων των Κινέζικων κινητών με την Xiaomi και Huawei μόνο να δείχνουν σημάδια ανόδου!

Μοίρασε την γνώση...

Σήμερα το πρωί η πολύ γνωστή στατιστική εταιρεία IDC κυκλοφόρησε τα τελικά στοιχεία κατάταξης των smartphone για την Κινέζικη αγορά.

Από την πεντάδα που ανακοίνωσε η IDC, η Huawei είναι πρώτη και φαίνεται να έχει αποστείλει 90,9 εκ συσκευές, ένα νούμερο που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 18,6%, βελτιώνοντας έτσι κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2016, φτάνοντας στο τέλος να κατέχει το 20,4%, περισσότερο δηλαδή από το 1/5.

Ο δεύτερος και ο τρίτος ήταν OPPO και vivo αντίστοιχα, με στοιχεία αποστολής 80,5 εκ και 68,6 εκ συσκευές.

Η Xiaomi πέρασε την Apple και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με 55,1 εκ συσκευές να έχει στείλει, μία αύξηση κατά 32,6%, ενώ η Apple εμφάνισε μείωση κατά 8,3%, έχοντας μόλις 41,1 εκ συσκευές σταλμένες.

Εκτός από τον αυξημένο ανταγωνισμό, η επιβίωση των πιο ικανών, η ίδια η αγορά κινητής τηλεφωνίας δεν έχει σημάδια συλλογικού μερίσματος, οι συνολικές αποστολές μειώθηκαν κατά 4,9%.

Η IDC απέδωσε τους λόγους της πτώσης στο ότι οι αναβαθμίσεις που βγήκανε δεν ήταν αρκετές να τονώσουν την ζήτηση στην αγορά.

Επιπλέον, ειδικά για το τέταρτο τρίμηνο, οι αποστολές της Huawei ήταν 24,3 εκ συσκευές, καταλαμβάνοντας έτσι το 21,3% από το συνολικό μερίδιο της αγοράς. Η IDC δήλωσε ότι αιτία για την αύξηση τόσο πολύ των πωλήσεων είναι η μεγάλη γκάμα κινητών με τιμή κάτω από τα 200$.

Διαβάστε επίσης: Αποκτήστε τώρα το Chuwi Hi8 Air με 104€, αλλά και άλλα προϊόντα της Chuwi σε ειδικές προνομιακές τιμές!

Επίσης ενώ πέρυσι το 8% αντιπροσώπευε τους αγοραστές που έδωσαν περισσότερα από 600$, για το 2017 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 2%.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com