Νέα «βουτιά» για το Bitcoin – Χάνει τα 8.000 δολάρια

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 8.000 δολαρίων βρίσκεται και πάλι το Bitcoin καθώς η προσπάθειες ανάκαμψης του το Σαββατοκύριακο διακόπηκαν ξαφνικά μετά από την απόφασης των αμερικανικών τραπεζών να απαγορέψουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι απώλειες συνεχίζονται καθώς στην συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε την Δευτέρα και ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds. Σύμφωνα με το Coinmarketcap.com που παρακολουθεί 1.513 κρυπτονομίσματα σε 8.569 αγορές το Bitcoin υποχωρεί κατά 11,77 στα 7.809,18 δολάρια, το Ethereum κατά -13,02% στα 789,54 δολάρια και το Ripple κατά -13,57%.

Σύμφωνα με το CNBC, οι τράπεζες απαγορεύουν την αγορά Bitcoin με πιστωτικές για να αποτρέψουν τους πελάτες τους να χρεωθούν για ένα κρυπτονόμισμα με μεγάλες μεταβολές στη τιμή. Τον Νοέμβριο, λίγο πριν το Bitcoin χτυπήσει τα 19.000 δολάρια ο όρος αναζήτησης «αγοράστε bitcoin με πιστωτική κάρτα» εμφανιζόταν όλο και πιο συχνά.


Σύμφωνα με το Bloomberg υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για την απαγόρευση: Οι τράπεζες είναι υπεύθυνες στο να παρακολουθούν τις κινήσεις των πελατών τους για να αποφεύγεται το ξέπλυμα χρήματος. Κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να γίνει ειδικά αν συνδυαστούν πιστωτικές κάρτες και κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε επίσης: Μελέτη μας λέει γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε μαζί μας στην τουαλέτα το κινητό μας!

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ανησυχίες στην αγορά κρυπτονομισμάτων δημιούργησε και  η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα