Ο Chrome θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα websites χωρίς κρυπτογράφηση

Μοίρασε την γνώση...

H Google εντείνει τις προσπάθειές της και αυξάνει τις απαιτήσεις της για ένα πιο ασφαλές internet. Στα πλαίσια αυτά ανακοίνωσε πως με την έκδοση 68 του Chrome browser της, η οποία θα διατεθεί τον επόμενο Ιούλιο, όσα websites δεν διαθέτουν κρυπτογραφημένη σύνδεση (δηλαδή πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTPS) θα έχουν σήμανση ως μη ασφαλή.

Ξεκινώντας από την έκδοση 56 του Chrome η Google πιέζει τα HTTP websites να περάσουν σε κρυπτογραφημένη σύνδεση, επισημαίνοντας πως οι συνδέσεις σε αυτά δεν είναι ασφαλείς.

Μέχρι στιγμής η Google σημειώνει πως τα 81 από τα 100 κορυφαία websites παγκοσμίως έχουν κρυπτογράφηση, ενώ πάνω από το 78% της κίνησης σε Chrome OS και Mac και πάνω από το 68% σε Android και Windows είναι ασφαλής.

Διαβάστε επίσης : Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί έξυπνα γυαλιά αναγνώρισης προσώπου!

H Google με την κίνησή της αυτή ελπίζει πως θα πείσει τους ιδιοκτήτες να μεταφέρουν τα site τους σε HTTPS συνδέσεις και για να βοηθήσει στη μετάβαση διαθέτει τα Lighthouse tools στους ενδιαφερόμενους.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com