Πτώση στις πωλήσεις των tablet κατά 9% καταγράφηκε το 2017

Μοίρασε την γνώση...

Σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων tablet, σε παγκόσμιο, επίπεδο, σημειώθηκε το 2017, παρά το γεγονός ότι συνολικά η αγορά επέδειξε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Αν και για τους εννέα πρώτους μήνες της χρήσης, οι παγκόσμιες πωλήσεις έδειξαν να συγκρατούνται από την πτώση, μια πολύ κακή επίδοση στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2017, ανάγκασε την αγορά σε σημαντική υποχώρηση.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics, οι πωλήσεις tablets, διεθνώς, υποχώρησαν κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν την πορεία της αγοράς των συγκεκριμένο τρίμηνο ως «σοκ» για τον κλάδο. Στο σύνολο του έτους ήταν μειωμένες κατά 9% σε σχέση με το 2016.


Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι θετικές επιδόσεις των Apple, Huawei και Amazon δεν στάθηκαν ικανές να αντισταθμίσουν τις διψήφιες απώλειες των Samsung και Lenovo, ούτε και τη μεγάλη μείωση των πωλήσεων από μη επώνυμους κατασκευαστές, με αποτέλεσμα η αγορά να κλείνει με αρνητικό πρόσημο τη χρήση.

Κυριαρχία της Apple δείχνουν τα στοιχεία της IDC


Ξεχωριστή έρευνα της IDC, εν τω μεταξύ, έδειξε ότι το τέταρτο τρίμηνο του έτους η Apple πούλησε 13,2 εκατομμύρια συσκευές iPads, εξασφαλίζοντας έτσι μερίδιο 26,6% στην παγκόσμια αγορά. Συνολικά πουλήθηκαν 49,6 εκατ. tablets παγκοσμίως, το συγκεκριμένο διάστημα έναντι 53,8 εκατομμυρίων το 2016.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Redmi Note 5 Pro – Ήρθε με 6GB RAM, Snap 636 & 265$ τιμή. Το συγκρίνουμε με τα RN5 – RN4.

Τη δεύτερη θέση στην αγορά διατήρησε η Samsung με το μερίδιό της να μειώνεται ελαφρώς στο 12,7% από 12,9%, καθώς ο πωλήσεις υποχώρησαν στα 7 από 8,1 εκατομμύρια.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com