AMD Ryzen II – Έρχονται για να κυριαρχήσουν στην αγορά!

Μοίρασε την γνώση...

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πάρα πολλά στοιχεία από την 8η γενιά του Core Duo της Intel και η 2η γενιά της Ruilong της AMD. Διάφορα νέα μοντέλα και νέες κάρτες εμφανίστηκαν η μία μετά την άλλη, δείχνοντας ολοένα και πιο φοβερές επιδόσεις, με την δεύτερη γενιά του Rui Long ίσως να φαίνεται πιο αναμενόμενη, χωρίς να σημαίνει κάτι απαραίτητα αυτό. Άλλωστε, κατά το παρελθόν όταν η AMD ήταν ισχυρός παίχτης, η αγορά CPU επηρεαζόταν πάρα πολύ από τα ισχυρά ερεθίσματα της AMD, δίνοντας μία σταθερή διέγερση, με τελικό κερδισμένο φυσικά τον καταναλωτή, αφού έβρισκε το καλύτερο στην καλύτερη τιμή!

Geekbuying WW

Κρίνοντας από τις τρέχουσες πληροφορίες, οι επεξεργαστές δεύτερης γενιάς της Ryzen και οι μητρικές της σειράς 400 θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις 19 Απριλίου. Ο επεξεργαστής θα ξεκινήσει με τέσσερα μοντέλα high-end, συμπεριλαμβανομένων των Ryzen 7 2700X / 2700 και Ryzen 5 2600X / 2600.

Διαφήμιση

Σημειώστε ότι η νέα APU ονομάζεται επίσης Ryzen 2000, αλλά η αρχιτεκτονική της είναι διαφορετική.

Google news

Το Ryzen 5 2600 ήταν το πρώτο που παρουσιάστηκε και βάση τα στοιχεία που μπορούμε ν’ αντλήσουμε από την βάση δεδομένων SiSoftware, φαίνεται να έχει ως μνήμη cache 6-core, 12-thread και 16MB L3, η οποία ανέρχεται στα 3.9GHz (με σημείο αναφοράς τα 3.3GHz).

Cafago WW Blackshark WW

Λέγεται επίσης ότι η θερμική κατανάλωση ισχύος είναι μόνο 65W, ενώ η τιμή του θα είναι μόλις 199 δολάρια ΗΠΑ.

Το Ryzen 5 2600X και το Ryzen 7 2700X είναι διαθέσιμα στη βάση δεδομένων GeekBench 4, απ’ όπου μαθαίνουμε ότι είναι 6-πύρηνο με 12-threads το ένα και  8-πύρηνο με 16-threads το άλλο.


Η απόδοση σ’ ένα μόνο thread των δύο είναι πολύ κοντά, με την τελική κύρια συχνότητα να διαφέρει κατά μόνο 100MHz. Έτσι η μία είναι 3.6-4.25GHz, ενώ η άλλη είναι 3.7-4.35GHz, με το πλεονέκτημα απόδοσης στους 2700X κατά 13% μόνο.

Οι Ryzen 7 2700 / 2700X έχουν εμφανιστεί επίσης στη βάση δεδομένων 3DMark, αλλά πολλές από αυτές τι καταγραφές έχουν διαγραφεί.

Ο 2700X μπορεί να επιταχύνει έως και τα 4,35 GHz, όταν ο 2700 φτάνει το πολύ στα 4 GHz, χωρίς να δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Αποκτήστε το Beelink BT3 PRO TV Box με υποστήριξη Windows 10 και 4G + 64G σε φοβερά χαμηλή τιμή από το TomTop με το κουπόνι μας!

Παρόλο που τα δύο φαίνεται να τα καταφέρνουν καλά, έχοντας ξεπεράσει την overclocked έκδοση του 1800X, δεδομένου ότι η μνήμη είναι μόνο DDR4-2400, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να υποστηρίξει DDR4-2933, ίσως να μην έχει και τόσο αξία.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram