Ειρωνία….η μουσική εκκίνησης των Windows 95 δημιουργήθηκε σε Apple Mac!

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 95 είναι ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να ειπωθεί ότι άλλαξε ολόκληρη τη βιομηχανία υπολογιστών και έχει επίσης πολλά ενδιαφέροντα νέα. Σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου, τα Windows 95 και τα Windows Xp, ήταν τα πιο πετυχημένα λειτουργικά που έχει βγάλει η Microsoft. Μάθαμε όμως κάτι πικάντικο σχετικά με την μουσική εκκίνησης και όχι μόνο των Windows 95.

Στην ανάπτυξη των Windows 95, η Microsoft ήθελε να σχεδιάσει μια μουσική που ήταν εύκολο να αναγνωριστεί και να είναι μοναδική. Για τον λόγο αυτό βρήκε τον Βρετανό μουσικό Brian Eno, ο οποίος είχε πολύ γούστο να παίζει και να γράφει μουσική .

Οι μηχανικοί της Microsoft Mark Malamud & Erik Gavriluk, του έθεσαν μια σειρά από αιτήματα. Ουσιαστικά αυτό που του είχαν πει τότε ήταν ότι θέλουν να μετατρέψουν αυτή τη μουσική έμπνευση, σε κάτι το θετικό, εύκολο να καταλάβει, γεμάτη συναίσθημα, κλπ……αλλά σε μόλις 3 δευτερόλεπτα όλα αυτά.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση ο Eno, κατάφερε να δημιουργήσει τελικά 84 διαφορετικά κομμάτια μουσικής, έτσι ώστε να επιλέξει αυτό που θα άρεσε τελικά στην Microsoft και να φτάναμε στον πολύ γνωστό ήχο εκκίνησης που είχε ονομαστεί «Microsoft Voice».

Το πικάντικο νέο σε όλα αυτά ήταν ότι παρόλο που μιλάμε για την πιο γνωστή μελωδία των Windows, ο ίδιος ο Eno μισούσε τον υπολογιστή και του άρεσε το Apple Mac.

 

 

Ωστόσο, ο Eno δεν εξήγησε ποτέ γιατί ήταν τόσο αηδιασμένος από τον υπολογιστή. Πάντως η πιο γνωστή μελωδία στον κόσμο, δημιουργήθηκε με πρόγραμμα σε Apple Mac, κάτι που ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com