Ο Qualcomm Snapdragon 710 SoC θα μπορούσε να είναι το πρώτο chipset της σειράς 700 για κινητά τηλέφωνα

Μοίρασε την γνώση...

Η Qualcomm ανακοίνωσε την σειρά Snapdragon 700 για κινητά τηλέφωνα στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τον Φεβρουάριο. Η σειρά 700 θα ασχοληθεί με το premium τμήμα της αγοράς και θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη (AI) στη συσκευή χάρη στην τεχνολογία AI Engine της Qualcomm.

Σύμφωνα με τον tipster Roland Quandt, το όνομα του πρώτου από τα chipsets της σειράς, θα είναι Snapdragon 710. Αυτό είναι το όλο που γνωρίζουμε αυτή την στιγμή. Θα έχει την κωδική ονομασία SDM710, ενώ καμία άλλη πληροφορία δυστυχώς δεν έχει κυκλοφορήσει για την αναμενόμενη νέα σειρά της Qualcomm.


Τα εμπορικά δείγματα της πρώτης σειράς Snapdragon 700 αναμένεται να μεταφερθούν στους κατασκευαστές στο πρώτο τετράμηνο του 2018, δήλωσε η Qualcomm στο MWC 2018. Όμως, τα smartphones της σειράς Snapdragon 700 δεν θα κυκλοφορήσουν πριν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η εστίαση της Qualcomm με τη σειρά Snapdragon 700, είναι να αποκτήσουν τα κινητά τα χαρακτηριστικά που μέχρι στιγμής ήταν μέρος της σειράς Snapdragon 800, που είναι για τις ναυαρχίδες. Σύμφωνα με την Qualcomm, μερικές από τις βελτιώσεις που φέρνει στο προσκήνιο η σειρά Snapdragon 700, είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τις βελτιώσεις στην κάμερα, την απόδοση της συσκευής και την ισχύ.


Ενώ η Qualcomm AI Engine θα φροντίσει για το AI τμήμα της συσκευής, οι ετερογενείς υπολογιστές που προσφέρονται από το συνδυασμό Spectra ISP, Kryo CPUs, Hexagon επεξεργαστής φορέων, Adreno οπτικά υποσυστήματα επεξεργασίας θα φροντίζουν τα υπόλοιπα.

Στο τμήμα AI, η Qualcomm AI Engine θα προσφέρει διπλή βελτίωση στις εφαρμογές AI στις συσκευές, σε σύγκριση με τη σειρά Snapdragon 660. Ο επεξεργαστής Vector Hexagon, το υποσύστημα οπτικής επεξεργασίας Adreno και το CPU Kryo θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα για να διασφαλίσουν τη βέλτιστη καταγραφή και κοινή χρήση βίντεο, εκμάθηση φωνής και ομιλίας και συσκευές μεγαλύτερης διάρκειας.

Στο τμήμα βελτίωσης φωτογραφικών μηχανών, το Qualcomm Spectra ISP θα χρησιμοποιηθεί στα όριά του για να προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Κάποιες λειτουργίες που θα πλησιάζουν αυτές της επαγγελματικής ποιότητας στην κάμερα, αναμένεται να έρθουν στα τηλέφωνα που θα χρησιμοποιήσουν τα chipsets της σειράς Snapdragon 700.

Διαβάστε επίσης: Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr (05/04 Updated)

Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η σειρά Snapdragon 700 θα διαθέτει γρήγορη LTE, Wi-Fi χαρακτηριστικά φορέα και βελτιωμένο Bluetooth 5.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com