Η Xiaomi ανταποκρίνεται στην αγωγή παράβασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Coolpad. Κατατέθηκε αίτημα ακυρώσεως!

Μοίρασε την γνώση...

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από χθες, η Coolpad έχει καταθέσει αίτηση για αγωγή κατά της Xiaomi λόγο παραβίασης του νόμου περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ζητώντας να σταματήσει την παραγωγή 8 μοντέλων της η εταιρεία. Μέχρι και χθες δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση από την Xiaomi, αλλά όπως είπαμε…μέχρι χθες. Σήμερα κατέθεσε αίτημα ακύρωσης του αιτήματος της Coolpad.

Η όλη ιστορία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, όπου η Coolpad είχε ανακοινώσει για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την Xiaomi σε τρία μοντέλα της, ζητώντας τότε να σταματήσει η παραγωγή τους και η πώλησή τους, όπως και να αποζημιωθεί για την ζημιά που έχει υποστεί.


Εκείνη την εποχή, η Xiaomi απάντησε ότι η νομική υπηρεσία της εταιρείας δεν είχε λάβει ειδοποίηση περί αγωγής. Τα περιστατικά παράβασης που περιγράφονται από την Coolpad δεν είναι ούτε σαφή, αλλά οι συζητήσεις σχετικά με τα τρία εμπλεκόμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν έχουν ακόμη συζητηθεί. Επί του παρόντος, η Xiaomi έχει επιτύχει συνεργασία με τη Microsoft και άλλες πλατφόρμες για να αυξήσει τις επενδύσεις Ε & Α.

Στη συνέχεια, σε καινούργια ανακοίνωση, η Coolpad ανέφερε ότι και άλλα πέντε κινητά της Xiaomi θα πρέπει να έχουν την ίδια μοίρα με τα τρία που έχει ήδη αναφέρει, πάλι λόγο παραβίασης ευρεσιτεχνίας.


Το απόγευμα, η Coolpad διοργάνωσε διάσκεψη για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Χονγκ Κονγκ για το ζήτημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και το πρόβλημα που έχει με την Xiaomi. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Xiaomi μόλις υπέβαλε μια αίτηση IPO στο Χονγκ Κονγκ αυτό το μήνα.

Σε απάντηση στις κατηγορίες για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Coolpad, η Xiaomi απάντησε σήμερα στην Sina Technology και δήλωσε ότι πράγματι της έχει κάνει αγωγή η Coolpad στις 12 Ιανουαρίου 2018. Εντούτοις, στις 10 Μαΐου 2018, η Coolpad ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο να δικαστεί η υπόθεση. Η Xiaomi δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από το δικαστήριο μέχρι στιγμής. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Xiaomi είναι όλες κανονικές και όλα τα μοντέλα κινητών τηλεφώνων πωλούνται ως συνήθως.

Η Xiaomi είπε επίσης ότι θα απαντήσει ενεργά στις αγωγές εναντίον της από την Coolpad, καθώς υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση για την εγκυρότητα όλων αυτών που λέει η εταιρεία. Η Xiaomi έχει ήδη υποβάλει μια αίτηση ακύρωσης για πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Coolpad. Αναμένεται ότι το θέμα αυτό θα έχει δίκαιη λύση στο πλαίσιο του νομικού πλαισίου.

Επιπλέον, η Xiaomi εισήγαγε το δικό της καθεστώς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην ανακοίνωση. Από τις 31 Μαρτίου 2018, η Xiaomi έχει αποκτήσει πάνω από 3.600 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Κίνα και πάνω από 3.500 καταχωρίσεις στο εξωτερικό. Εκκρεμούν ακόμα περισσότερες από 5.800 αιτήσεις. Επιπλέον, η Xiaomi έχει ήδη πραγματοποιήσει σε βάθος συνεργασία για την πνευματική ιδιοκτησία με εταιρείες όπως την Qualcomm, Microsoft και Nokia, συμπεριλαμβανομένης της πολλαπλής αδειοδότησης και των αγορών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. “Η Xiaomi καλωσορίζει όλους τους εταίρους που έχουν πραγματικά υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας”, ανέφερε η Xiaomi στην ανακοίνωση.

Το status quo της Cool και το χρονοδιάγραμμα της δίωξης

Στην πραγματικότητα, ο κύριος λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι ότι η Cool σκέφτεται ν’ αποσυρθεί από την επιχειρηματική αγορά της Κίνας, λόγο της οικονομικής κρίσης που εκτέθηκε η εταιρεία πέρυσι. Μετά την εμφάνιση του κύριου μέτοχου Leshi την εποχή εκείνη με το ζήτημα της κεφαλαιουχικής αλυσίδας, η Coolpad κατηγορήθηκε  από την Ping An Bank Shenzhen Branch και την Ningbo Bank Shenzhen Branch κ.λπ. που ζήτησαν να πληρωθούν άμεσα τα εκκρεμή σχέδια αποδοχής.

Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, η Coolpad αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητά της για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί. Την ίδια στιγμή, η LeTV υποχώρησε στο δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, η τρέχουσα κρίση της Cool δεν έχει αρθεί εντελώς. Η Coolpad τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, παρουσίασε απώλειες στα έσοδα της τάξεως του 45,7%.

Σύμφωνα με την Coolpad, η εταιρεία έχει σήμερα περισσότερα από 10.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αυτό είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό πλεονέκτημα και μια πιθανή πραγματοποίηση μετρητών. Σίγουρα αναμένεται να γίνει μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο εταιρειών.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com