Μειωμένες αποστολές κατά 34% σε κινέζικα κινητά δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2018! Μόνο η Xiaomi αναμένεται να σώσει κάπως την κατάσταση!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Digitimes Research αναφέρει στην τελευταία της έκθεση ότι τα στοιχεία αναφορικά με τις αποστολές των κινέζικων κινητών δεν είναι πολύ καλές. Αυτό γιατί δείχνουν ότι έχουν μειωθεί κατά 34%.

Τα νούμερα αυτά είναι η αλήθεια ότι δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Εάν τα μεταφράσουμε σε ετήσια βάση, τα νούμερα δείχνουν μείωση στο 13.4% σε ετήσια βάση. Αυτό σε συσκευές μεταφράζετε ότι μεταφέρθηκαν κάτω από 90 εκατομμύρια συσκευές. Τέτοια νούμερα είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία φορά ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2013, όπου τότε οι αποστολές ήταν κάτω από 100 εκατομμύρια συσκευές!


Η Digitimes πιστεύει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής κατά τη διάρκεια των διακοπών του Νέου Σεληνιακού Έτους, την εκκαθάριση αποθέματος και την επίδραση της νέας επιβράδυνσης των πωλήσεων iPhone.

Ταυτόχρονα, οι αποστολές smartphone της Κίνας αντιπροσώπευαν το πρώτο τρίμηνο λιγότερο από το 30% των παγκόσμιων αποστολών smartphone.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος), οι πέντε κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone στις αποστολές της Κίνας ήταν οι Xiaomi, Huawei, OPPO, Vivo και Apple.

Η Digitimes Research σημείωσε, και σε σύγκριση με άλλους προμηθευτές, η Xiaomi φάνηκε να έχει επηρεαστεί πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άλλους, αφού η εμφάνιση του Xiaomi Redmi 5 Plus, έδωσε μία καλή ώθηση στο τμήμα πωλήσεων και στα έσοδα της εταιρείας.

Λόγω της έλλειψης νέων μοντέλων, η Huawei παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2018 μειωμένες αποστολές πάνω από 40%. Η OPPO από την άλλη μεριά, και αυτή με κύριο εκπρόσωπο παλιότερα μοντέλα, εμφάνισε πτώση άνω του 30%· Οι αποστολές του πρώτου τριμήνου της Apple μειώθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση.

Το σίγουρο είναι ότι χάρη στα νέα μοντέλα που αναμένεται να δούμε από την Xiaomi κυρίως, η Digitimes Research αναμένει ότι οι αποστολές smartphone της Κίνας θα βελτιωθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά ακόμα είναι αναλογικά χαμηλότερες από την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Επηρεασμένο από την αναμονή των καταναλωτών για τα νέα μοντέλα και την παρακολούθηση της διάθεσης για το νέο iPhone το τρίτο τρίμηνο, οι αποστολές της Apple κατά το δεύτερο τρίμηνο θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά 30%.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com