Τεχνητή νοημοσύνη έφτιαξε νέα επίπεδα για το ιστορικό βιντεοπαιχνίδι Doom!

Μοίρασε την γνώση...

Νέα παιχνίδια για το ιστορικό, κλασικό βιντεοπαιχνίδι Doom έφτιαξε μια τεχνητή νοημοσύνη- σε μια εξέλιξη που, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη γρηγορότερη, ευκολότερη και φθηνότερη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών.

Όπως αναφέρει το BBC, η τεχνητή νοημοσύνη «εκπαιδεύτηκε» να φτιάχνει νέα επίπεδα βλέποντας επίπεδα που είχαν σχεδιαστεί από ανθρώπους για το δημοφιλές παιχνίδι δράσης πρώτου προσώπου, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1993 και θεωρείται σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Οι ερευνητές του Politecnico di Milano στην Ιταλία χρησιμοποίησαν μια τεχνική deep learning γνωστή ως Gan (generative adversarial network). Δύο νευρωνικά δίκτυα- ένα γνωστό ως generator (παραγωγός/ γεννήτρια), και ένα γνωστό ως discriminator (διευκρινιστής/ αυτός που κάνει διακρίσεις) βρέθηκαν αντίπαλα, με το πρώτο να προσπαθεί να ξεγελάσει/ παραπλανήσει το δεύτερο.

[wpcd_coupon id=12855]

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1.000 «επίσημα» επίπεδα του Doom και από 9.000 επίπεδα που είχαν δημιουργηθεί από μέλη της gaming κοινότητας για να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Δίνοντας εικόνες από το κάθε επίπεδο στην τεχνητή νοημοσύνη της έδειξαν σε ποιες περιοχές μπορούσε να κινείται ο παίκτης, τους τοίχους, τα αντικείμενα κ.α., ενώ επίσης της έδωσαν πληροφορίες για το μέγεθος του επιπέδου. Τελικά τα δίκτυα χρειάστηκαν 36.000 επαναλήψεις/προσπάθειες για να δημιουργήσουν κάτι που μπορούσε να παιχτεί.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως τα Gans μπορούν να “συλλάβουν” την ουσιαστική δομή των επιπέδων του Doom και εμφανίζονται πολλά υποσχόμενη προοπτική ως προς την παραγωγή επιπέδων σε παιχνίδια δράσης πρώτου προσώπου» είπε ο επικεφαλής ερευνητής, Εντοάρντο Τζιακομέλο- προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχει και πάλι περιθώριο για ανθρώπινη συμμετοχή, καθώς οι άνθρωποι σχεδιαστές μπορούν να επικεντρώνονται σε πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά.

[wpcd_coupon id=12838]

Σημειώνεται ότι ερευνητές του University of California έχουν αναπτύξει μια παρόμοια προσέγγιση για τη δημιουργία επιπέδων για ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές και ιστορικό παιχνίδι, το Super Mario.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com