Ανοδικά κινείται η αγορά υπολογιστών στην Ελλάδα

Μοίρασε την γνώση...

Με θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα με άνοδο 18,1% φαίνεται να έκλεισε το α’ τρίμηνο για την ελληνική αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία από ξένες εταιρείες, με τους φορητούς υπολογιστές να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος των πωλήσεων έναντι των επιτραπέζιων. 

Αναλυτικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν περί τις 116 χιλιάδες φορητοί κι επιτραπέζιοι υπολογιστές, όταν το αντίστοιχο νούμερο πριν από ένα χρόνο ήταν περίπου 98 χιλιάδες. Μάλιστα το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης αυτής οφείλεται σε έναν και μόνο κατασκευαστή την ταϊβανέζικη Asus.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία η εταιρεία κατάφερε να πενταπλασιάσει τις πωλήσεις της ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης παρότι μάλιστα επικεντρώνεται σε φορητούς υπολογιστές για οικιακή κι όχι επαγγελματική χρήση. Ανοδική πορεία με μικρότερη αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και οι Dell και Lenovo ενώ οι λοιποί κατασκευαστές κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα ή σημείωσαν μικρή πτώση πωλήσεων από άποψη τεμαχίων λόγω της Asus.

Google news

Κάπως έτσι στην πρώτη θέση παραμένει η HP  με τις πωλήσεις να κινούνται στα επίπεδα των 35 χιλιάδων, όπως και το α’ τρίμηνο του 2017, και το μερίδιο της κατά το α’ τρίμηνο του 2018 να διαμορφώνεται στο 30,6% (από 36,1%). Ακολουθεί η Lenovo και μετά η Dell οι οποίες κινούνται στις 22 χιλιάδες τεμάχια και ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει το 19%, όταν πριν από ένα χρόνο ήταν στο 20,5% για τη Dell και στο 18% για τη Lenovo. Στην 4η θέση είναι η Asus με πωλήσεις σχεδόν 12 χιλιάδων τεμαχίων και μερίδιο που διαμορφώθηκε πάνω από 10% από μόλις 2% που ήταν πέρσι. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το Πλαίσιο (Turbo-X) με πωλήσεις λίγο πάνω από 9 χιλιάδες το α’ τρίμηνο φέτος, περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος και μερίδιο αγοράς λίγο πάνω από 8% το α’ τρίμηνο του 2018 από περίπου 10% πέρσι.

Wondershare WW Cubot WW

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε μεγαλύτεροι «παίκτες» ελέγχουν περίπου το 90% της αγοράς ενώ η Apple η Info Quest και η Oktabit ακολουθούν με μερίδια αγοράς 2% και 1,5% αντίστοιχα. Ενδιαφέρον είναι πάντως ότι στη σχετική λίστα εμφανίζονται διάφοροι μικροί και «άσημοι» κατασκευαστές όπως π.χ. η Thomson, οι οποίοι φαίνονται ότι πωλούν μερικές παρτίδες σε μεγάλες αλυσίδες και μετά εξαφανίζονται.

Τέλος, σε επίπεδο κατηγορίας, οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών ενισχύθηκαν κατά περίπου 22% στις 85 χιλιάδες, ενώ εκείνες των επιτραπέζιων υπολογιστών κατά περίπου 10% στις 30 χιλιάδες. Οι τάσεις στην αγορά είναι προς καλύτερα, πιο ελαφριά και πιο όμορφα φορητά συστήματα καθώς και για επιτραπέζιους υπολογιστές που είναι ιδανικοί για video games.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram