Η AMD περνά στην αντεπίθεση με 32-core επεξεργαστή “τέρας”

Μοίρασε την γνώση...

Για μια ακόμα φορά, η εταιρεία έκλεψε τις εντυπώσεις από τη μεγάλη της αντίπαλο, Intel.

Μόλις για λίγες ώρες διατήρησε η Intel το στέμμα του κατασκευαστή που έχει στα σκαριά τον καταναλωτικό επεξεργαστή με τους περισσότερους φυσικούς πυρήνες, αφού η AMD αποκάλυψε στην Computex 2018 έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό Ryzen Threadripper!


Αναλυτικότερα, η εν λόγω CPU θα ενσωματώνει 32 φυσικούς πυρήνες και θα μπορεί να διαχειρίζεται έως και 64 νήματα ταυτόχρονα, ενώ θα κατασκευάζεται στα 12 nm. Ο επεξεργαστής συγκαταλέγεται στη δεύτερη γενιά προϊόντων Zen της AMD, όμως είναι συμβατός με τα υπάρχοντα Χ399 motherboards, αφού αρκεί ένα BIOS update για να λειτουργήσει σε αυτά. Προς το παρόν η AMD δεν έχει οριστικοποιήσει τους χρονισμούς της CPU.

Φυσικά, η AMD θα διαθέσει και άλλα, πιο προσιτά, μοντέλα Threadripper δεύτερης γενιάς, τα οποία θα ενσωματώνουν 16, 12 και 8 πυρήνες. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε ακριβώς θα δούμε τις νέες CPU στην αγορά, όμως πιθανότατα αυτές θα είναι διαθέσιμες μέσα στο καλοκαίρι!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com