Η Intel παρουσίασε laptop με διάρκεια μπαταρίας 28 ώρες!

Μοίρασε την γνώση...

Για τους φορητούς υπολογιστές, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συχνά ο πιο σημαντικός δείκτης. Φυσικό είναι λοιπόν οι διάφοροι κατασκευαστές laptop να έχουν ως κύριο στόχο και να βελτιώσουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στο Computer Show στην Ταϊπέι, η Intel παρουσίασε μια εξαιρετικά χαμηλής ισχύος τεχνολογία για την οθόνη φορητού υπολογιστή, που αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ στην διάρκεια ζωή της μπαταρίας ενός laptop.

Υποθέτω ξέρετε ότι αυτό που καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια σ’ ένα laptop είναι η οθόνη. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι επέκτασης της ζωής της μπαταρίας, η Intel ξεκίνησε από κοινού μια νέα τεχνολογία οθόνης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Display Technology) .

Αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί σε οθόνες της της Sharp και της Innolux, ρίχνοντας την τελική κατανάλωση στο 1W , μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ρεύματος στην οθόνη LCD κατά το ήμισυ, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον χρήστη επιπλέον 4-8 ώρες διάρκειας αναπαραγωγής τοπικού βίντεο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την Intel, το Core i7-8550U με quad-core επεξεργαστή (TDP 15W), με 8GB μνήμη, Intel SSD 600Ρ σαν σκληρό δίσκο, με λειτουργικό σύστημα Windows 10, την φωτεινότητα της οθόνης να είναι 150nits, αναπαραγωγή ήχου μέσω ακουστικών και βλέποντας αρχεία βίντεο που βρίσκονται στον σκληρό δίσκο και όχι online, η τελική κατανάλωση ενέργειας της οθόνης πέφτει στο 1W, έτσι ώστε η συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας να φτάνει τις 28 ώρες!

Η Intel δήλωσε επίσης ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό το είδος χαμηλής ισχύος τεχνολογία οθόνης, ότι μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της φωτεινότητα, της ανάλυσης της οθόνης, γιατί στην καθημερινή χρήση δεν θα αισθάνονται καμία διαφορά.

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο Ε & Α και δεν είναι σαφές πότε θα είναι προς διάθεση στο ευρύ κοινό.

Επιπλέον, η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει νέες σειρές προϊόντων για φορητούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Whisky Lake U και της σειράς Amber Lake Y.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com