Η TSMC επενδύει στα 5nm για… χάρη της Apple

Μοίρασε την γνώση...

Θέλοντας να διατηρήσει την αποκλειστική της συνεργασία με την Apple για την κατασκευή των SoC στη σειρά Α, η TSMC πρόκειται να επενδύσει σημαντικό κεφάλαιο για την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής ολοκληρωμένων στα 5nm.

Σχετικές φήμες ήδη κυκλοφορούν από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως η εταιρεία από την Ταϊβάν επιβεβαίωσε τώρα τις προθέσεις της. Το Reuters αναφέρει:


“Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, προμηθευτής της Apple, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει $25 εκατομμύρια στη λιθογραφία των 5nm”

Η TSMC διατηρεί σήμερα αποκλειστικό συμβόλαιο με την Apple, αφού κατάφερε να ξεπεράσει στον τομέα της λιθογραφίας τη Samsung, που επίσης κατασκεύαζε στο πρόσφατο παρελθόν ολοκληρωμένα για λογαριασμό της εταιρείας του Κουπερτίνο.


Σύμφωνα με το Reuters, η TSMC θα έχει τη δυνατότητα να παράγει μαζικά ολοκληρωμένα στα 5nm το 2020, με την εταιρεία να ελπίζει ότι θα υιοθετήσει λιθογραφία στα 3nm μέχρι το 2022.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com