Πλακέτα δοκιμών της Nvidia “φωτογραφίζει” την GeForce GTX 1180

Μοίρασε την γνώση...

Χρήστης του reddit δημοσίευσε στην πλατφόρμα μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει testing PCB της Nvidia, το οποίο ενσωματώνει μνήμη GDDR6 και εικάζεται ότι χρησιμοποιείται για την δοκιμή των επόμενης γενιάς GPU της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, η πλακέτα εξοπλίζεται με 12 συνολικά ολοκληρωμένα μνήμης GDDR6 των 8 Gigabit, των οποίων κατασκευαστής είναι η Micron. Η κάρτα διαθέτει συνολικά 12GB VRAM, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό εύρος ζώνης μνήμης που παρέχει, αγγίζει τα 672 GB/s. Αν και από το PCB απουσιάζει η GPU, δεδομένου ότι καμία από τις υπάρχουσες υλοποιήσεις της Nvidia δεν υποστηρίζει τέτοιου τύπου μνήμη, προκύπτει το συμπέρασμα ότι αυτή μάλλον χρησιμοποιείται για δοκιμές ολοκληρωμένων νέας γενιάς [Turing;].

Το PCB φέρει τρεις υποδοχές τροφοδοσίας των 8 pin, που μπορούν να τροφοδοτήσουν την κάρτα με συνολικά 525 Watt ισχύος. Η διάταξη του VRM δεν διακρίνεται ξεκάθαρα, αφού καλύπτεται από τέσσερις ανεμιστήρες, δεξιά και αριστερά του socket της GPU.

Σύμφωνα με το TechPowerUp, ο επεξεργαστής γραφικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη συγκεκριμένη πλακέτα έχει εμβαδό 676mm², αντίστοιχο δηλαδή του πυρήνα GP100 [610 mm², Quadro GP100] και κοντινότερο σε αυτό του GV100 [815 mm², Titan V]. Το μέσο εκτιμά πάντως ότι η συγκεκριμένη GPU θα αποτελεί διάδοχο της GP102 [471 mm²], η οποία χρησιμοποιείται στην GeForce GTX 1080 Ti. Είναι συνεπώς λογικό να συμπεράνει κανείς ότι η δοκιμαστική πλακέτα μάλλον θα θυμίζει αρκετά την τελική εκδοχή της GeForce GTX 1180 [ή GTX 2080].

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι το PCB προορίζεται για δοκιμές, η κατανάλωση του, καθώς και η ποσότητα μνήμης VRAM που ενσωματώνει, δεν είναι ενδεικτικές της νέας αρχιτεκτονικής της Nvidia και οι τελικές υλοποιήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα διαφέρουν.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com