YI Dome 1080p κάμερα – Παρουσίαση της 360° κάμερα ασφαλείας της Yi. Αποκτήστε την σήμερα από το Βρετανικό κατάστημά της στο Amazon ΧΩΡΙΣ τελωνείο (με φωτογραφίες και βίντεο)

Μοίρασε την γνώση...

Την εταιρεία Yi πιστεύω την ξέρετε. Συνεργάζεται με την Xiaomi και φτιάχνει πάρα πολύ καλές κάμερες. Σας είχα παρουσιάσει πρόσφατα τον καθρέπτη/κάμερα αυτοκινήτου που είχα αποκτήσει από το κατάστημα της Yi στο Amazon, ενώ έχω από κάμποσο παλιότερα μία 720p κάμερα στο σπίτι. Ψάχνοντας να δω τι άλλο μπορώ ν’ αποκτήσω, φυσικά και πάλι από το Βρετανικό τους κατάστημα στο Amazon, αφού έρχονται χωρίς τελωνείο, διάλεξα την Yi Dome 1080p κάμερα, μία κάμερα ασφαλείας που καταγράφει σε 360°!

Η Yi Dome 1080p κάμερα ασφαλείας ήρθε καλά συσκευασμένη σε κουτί του Amazon, ώστε να μην έχει προβλήματα με πτώσεις και χτυπήματα. Ανοίγοντας το κουτί, ήρθα μπροστά σ’ ένα μεγάλο άσπρο κουτί μ’ ένα μεγάλο διαφανές παράθυρο, απ’ όπου φαινόταν η κάμερα μέσα. Από την μία πλευρά φαινόταν το λογότυπο της Yi με την ονομασία της κάμερας…Dome Camera 1080p, ενώ από την άλλη πλευρά του παραθύρου μπορούσε κάποιος να δει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας.


Στο πίσω μέρος θα βρείτε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο όπου αναγράφονται με πιο λεπτομέρεια τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία της Yi. Στο κάτω μέρος του κουτιού θα βρείτε τον QR κωδικό που πρέπει να σκανάρετε για να κατεβάσετε την Ευρωπαϊκή έκδοση της εφαρμογής Yi Home, καθότι με την κινέζικη δεν συνδέεται! Για τον λόγο αυτό, εγώ πχ που έχω μία κινέζικη κάμερα στα 720p και αυτή τώρα, έχω δύο εκδόσεις του προγράμματος για να ελέγχω την κάθε μία ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει και για το Mi Home. Εάν βάλετε σαν σέρβερ την Κίνα, η κάμερα δεν θα σας συνδεθεί.

Μέσα στην συσκευασία θα βρείτε εκτός από την κάμερα, ένα καλώδιο τροφοδοσίας με θύρα micro-USB, ένα φις για την πρίζα για την Ευρώπη, ένα εγχειρίδιο στ’ αγγλικά και μία βάση με δύο βιδούλες, για να στερεώσετε την κάμερα είτε στο ταβάνι ή κάπου αλλού και όχι επιτραπέζια. Η διαδικασία σύνδεσης της κάμερας με το κινητό σας είναι πανεύκολη, με όλες τις οδηγίες να είναι στ’ αγγλικά, χωρίς ν’ ακούτε ούτε μία λέξη στα κινέζικα! Αφού σκανάρετε τον QR κωδικό στην βάση του κουτιού, θα σας κατευθύνει εδώ: Yi Home.

Η Yi Dome 1080p υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης, προγραμματισμένη ανίχνευση και Bookmarks. Με την ανίχνευση κίνησης, εφόσον εντοπίσει κάτι να κινείται, το ακολουθεί και καταγράφει βίντεο 10s, όπου σας το στέλνει με ειδοποίηση. Με την προγραμματισμένη ανίχνευση, σκανάρει μία επιφάνεια οριζόντια ή μέχρι και 8 συγκεκριμένα σημεία, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής που σας ενδιαφέρει. Το βίντεο που τραβάει μπορεί είτε να το σώσει σε κάποια SD κάρτα ή στο Yi Cloud, απ’ όπου δεν θα το χάσετε ποτέ, ακόμα και εάν σας την κλέψουν την κάμερα. Με την αγορά της κάμερας έχετε για ένα μήνα δωρεάν χρήση και μετά εάν θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείται, υπάρχει ένα κάποιο κόστος.

Η Yi Dome 1080p μπορεί ν’ ανιχνεύσει το κλάμα ενός μωρού σ’ ένα δωμάτιο και να σας ειδοποιήσει, στέλνοντας την ειδοποίηση κατευθείαν στο κινητό σας. Με την αναβαθμισμένη λειτουργία της νυκτερινής όρασης που διαθέτει, μπορείτε εύκολα να δείτε τι συμβαίνει, ενώ το μπλε λεντάκι που δείχνει ότι η κάμερα είναι ενεργή, δεν ζαλίζει όταν το κοιτάς κατευθείαν. Η κάμερα διαθέτει αμφίδρομο μικρόφωνο για να μιλάτε μέσω αυτής, καθώς και ηχείο, στην περίπτωση που θέλετε να μιλήσετε, να δώσετε κάποια εντολή στο κατοικίδιο σας ή ακόμα και να τρομάξετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που κατέγραψε η κάμερα! Εννοείται ότι όταν βλέπει κάτι να κινείται, το καταγράφει σε βίντεο και σας ειδοποιεί αμέσως να μπείτε και να δείτε τι συμβαίνει.


Μέσω της εφαρμογής έχετε πλήρη πρόσβαση στην κάμερα. Μπορείτε να την ελέγχετε και να την κινείται αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω και να βλέπετε τον χώρο. Μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις της κάμερας και τα βίντεο που έχει καταγράψει, όπως και τα διάφορα χαρακτηριστικά της κάμερας όπως firmware, σύνδεση, κτλ, εάν είναι ενημερωμένα και σωστά ή όχι.

Η εφαρμογή είναι ακόμα στα αγγλικά, δεν την έχω μεταφράσει, αλλά δεν έχει καθόλου κινέζικα, οπότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Δείτε και το βίντεο παρουσίαση που σας έφτιαξα.

Η Yi Dome 1080p κάμερα ασφαλείας είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Το HD της είναι πολύ καλό, με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ η ταχύτητα σύνδεσης και μετάδοσης τη εικόνας είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με την 720p που έχω. Το ωραίο είναι ότι όταν κινείς την κάμερα αριστερά-δεξιά και ξαφνικά δει κάτι να κινείται, ενεργοποιεί την αυτόματη παρακολούθηση από μόνο του. Βρείτε την πολύ καλή αυτή κάμερα στο Βρετανικό Amazon μαγαζί της Yi και παραγγείλετε το σήμερα ΧΩΡΙΣ να πληρώσετε καθόλου τελωνείο! Θα την βρείτε στην τιμή των £52.99 ή αλλιώς 60.7€! Μην χάσετε αυτή την μοναδική ευκαιρία!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com