Η ΕΕ εξέδωσε νέο ισχυρισμό για παραβιάσεις τιμολόγησης επεξεργαστών από την Qualcomm!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζαμε πριν από λίγο στο Reuters, η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της ΕΕ εξέδωσε νέο ισχυρισμό παραβιάσεων κατά της Qualcomm στην υπόθεση τιμολόγησης επεξεργαστών χθες.

Νωρίτερα, η ΕΕ κατηγόρησε την Qualcomm για την πώληση τσιπ σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του κόστους για να εξαφανίσει τη θυγατρική της Invista και την βρετανική εταιρεία λογισμικού κινητής τηλεφωνίας Icera.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε: «Παραθέτουμε σήμερα μια πρόσθετη ανακοίνωση με αίτιο τις τιμές κόστους σε συγκεκριμένα στοιχεία, που υπάρχουν για να μειώσει το κόστος από το UMTS που βασίζεται σε τσιπ της Qualcomm που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των πωλήσεων. »

Η Qualcomm εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η ΕΕ εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση. “Αν και το εύρος της έρευνας έχει περιοριστεί, είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε ότι συνεχίζετε να επεκτείνεται και θα αρχίσουμε αμέσως με την αποστολή πρόσθετης δήλωσης ένστασης”


Ο Γενικός Σύμβουλος της Qualcomm, Don Nico Rosberg (Don Rosenberg) είπε σε μια δήλωση: «Πιστεύουμε ότι, όταν αξιολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απάντηση μας, θα βρεί ότι η εν λόγο high-pass προσέγγιση είναι υπέρ του ανταγωνισμού και είναι πλήρως συμμορφωμένη με την κοινοτική αντιμονοπωλιακή τακτική. ”

Το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού έλαβε καταγγελίες από την Icera, κατηγόρησε την Qualcomm για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά κατά την περίοδο 2009-2011 για να αποκλείσει την Icera.

Εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάζονται οι κανονισμοί της ΕΕ κατά του μονοπωλίου, η Qualcomm θα αντιμετωπίσει παγκόσμιο πρόστιμο ύψους 10% επί των πωλήσεων. Τον Ιανουάριο, η Qualcomm, επειδή υποχρέωσε την Apple να χρησιμοποιήσει μόνο τα τσιπ της και να αποκλείσει άλλους ανταγωνιστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο ύψους 997 εκατομμύρια ευρώ (US $ 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com