Mi Band 3 – Πρώτη ελληνική παρουσίαση. Αξίζει να το πάρει κάποιος? Δείτε με φωτογραφίες και βίντεο.

Μοίρασε την γνώση...

Το Mi Band 2 είναι σίγουρα και χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα wearable με τις καλύτερες, αν όχι τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Μας το παρουσίασε για πρώτη φορά η Xiaomi πριν από 2.5 χρόνια και μέχρι και πρόσφατα συνέχιζε να πουλάει πολύ και να το ζητάει πολύ κόσμος. 30 Μαΐου μας παρουσιάστηκε η επόμενη έκδοση, το Mi Band 3, με αρκετά έξτρα χαρακτηριστικά σε σχέση με το 2. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο απ’ όλα τα μαγαζιά, σε καλή τιμή, ενώ στην αρχή όταν το ψάχναμε όλοι υπήρχε μόνο από το Aliexpress. Επειδή εδώ στο iTechNews.gr ασχολούμαστε με το Mi Fit και το Mi Band, το πήρα από την αρχή. Έχοντας το πια μερικές ημέρες και έχοντας περάσει και το custom firmware που κυκλοφορεί που στο κάνει αγγλικό, ήρθε η ώρα να σας πω την γνώμη μου πια και εάν κάποιος που έχει το Mi Band 2, αξίζει να κάνει την μετάβαση στο Mi Band 3.

Ν’ αρχίσω πρώτα με την παρουσίαση…. Το Mi Band 3 όπως σας είπα το πήρα από aliexpress. Ο πωλητής έλεγε ότι θα το έστελνε 7 Ιουνίου, το έστειλε τελικά 8, πάντως ήρθε μια χαρά και φυσικά χωρίς να περάσει τελωνείο.


Το Mi Band 3 θα το βρείτε σε μία εντελώς καινούργια συσκευασία, ένα άσπρο κουτάκι με διάφανο καπάκι. Θα έλεγα μία μεγάλη αλλαγή σε κάτι πιο ωραίο και ακριβό και “μουράτο”, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση. Ανοίγοντας το καπάκι, βλέπετε πρώτα το Mi Band 3 και ακριβώς από κάτω, το λουράκι, το καλώδιο φόρτισης και το εγχειρίδιο στα κινέζικα. Υπόψιν η έκδοση αυτή που πήρα και μπορείτε να πάρετε και εσείς από τα διάφορα κινεζομάγαζα, είναι χωρίς το NFC, αφού αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Εμφανισιακά, το Mi Band 3 είναι πιο μεγάλο από το 2, όπως θα δείτε και στο βίντεο πιο κάτω.

Το Mi Band 3 φαίνεται να μπαίνει και να βγαίνει πιο δύσκολα πια στο λουράκι, ενώ το λουράκι φαίνεται να είναι πιο ραφιναρισμένο το πλαστικό του. Φορτίζει με το κλασικό καλώδιο που έχει, αλλά η βάση τώρα είναι λίγο πιο φαρδιά για να χωράει το Mi Band 3. Το Mi Band 3 διαθέτει μία μπαταρία των 110mAh που θέλει περίπου 2 ώρες να φορτίσει πλήρως, ενώ όπως λέει και η εταιρεία κρατάει 20+ ημέρες. Γνωρίζοντας από το 3, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Το Mi Band 3 σας έρχεται με κινέζικο firmware.

Σαν διαφορά με το Mi Band 2, έχει αρκετά σημεία. Πρώτα η οθόνη είναι πιο μεγάλη, αφής. Το 3 διαθέτει μία οθόνη 0.78″ OLED. Υπάρχει ακόμα το κεντρικό κουμπί, αλλά κινήστε στα μενού του Mi Band 3 μέσω της οθόνης αφής. Στο Mi Band 3 έχετε δυνατότητα να βλέπετε περισσότερες πληροφορίες πια. Έτσι εκτός από τις κλασσικές, ώρα, ημερομηνία, βήματα, απόσταση, θερμίδες, παλμούς, μπορείτε να δείτε το καιρό σήμερα, αύριο μεθαύριο, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του ρολογιού, διαλέγοντας μία από τις τρεις επιλογές που σας προτείνει. Μπορείτε να δείτε πια εκτός από το όνομα αυτού που σας καλεί (μιλάω πάντα για την custom εφαρμογή που σας δίνω, όχι του playstore) και για τα SMS, βλέπετε και μέρος από το μήνυμα που σας έχει στείλει, μέχρι και 3 σελίδες χαρακτήρες. Το ίδιο ισχύει και από εφαρμογές που έχετε βάλει να σας ειδοποιεί όπως πχ messenger, skype, κτλ. Χρήσιμο χαρακτηριστικό, αφού πια αποδεσμεύεστε λίγο από το κινητό. Γύρισα πίσω και η συνεχής μέτρηση των παλμών καρδιάς που είχε εμφανιστεί για λίγο στο Mi Band 2 και μετά το καταργήσανε. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να βρείτε το κινητό σας μέσω του Mi Band 3. Μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε να βαράει ή κάποιος ήχος ή το ringtone που έχετε ορίσει στο κινητό. Το Mi Band 3 έχει και χρονόμετρο. Δείτε τι βλέπετε μέσω του αγγλικού firmware που έχω βάλει…

Σίγουρα θα προσέξετε στις φωτογραφίες ότι έχει ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι το Mi Band 3 υποστηρίζει ελληνικά, αλλά κλασσικά όχι τα τονισμένα γράμματα. Εκεί δείχνει το ερωτηματικό. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος το κόλπο με τα κινέζικα για να δει ελληνικά στο Mi Band 3. Το Mi Band 3 είναι φυσικά αδιάβροχο και αντέχει μέχρι και 5ΑΤΜ πίεση νερού, δηλαδή πάει μέχρι και 50 μέτρα βάθος.


Επίσης εάν κατεβάσετε την ειδικώς τροποποιημένη έκδοση του Mi Fit για το Mi Band 3, θα βλέπετε τις επεξηγήσεις του καιρού στα Ελληνικά.

Όσο για το ελληνικό firmware, όπως σας έχω πει είμαι ήδη σε συζητήσεις για να μου το φτιάξουν και να σας το δώσω φυσικά και πάλι δωρεάν! Δεν μπορώ να σας πω πότε μπορεί να είναι έτοιμο, οπότε εσείς γράφεστε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Το επόμενο ερώτημα είναι εάν αξίζει κανείς να το πάρει!? Γενικώς αλλά και ειδικώς θα πω ναι. Εάν δεν έχετε κάποιο άλλο wearable, το Mi Band 3 σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Εάν ψάχνετε για κάτι επαγγελματικό, εκεί ίσως θα πρέπει να πάτε στις ακριβές λύσεις. Για καθημερινή χρήση όμως επιβάλλεται. Εάν τώρα είστε κάτοχος ενός Mi Band 2 όπως εγώ, ναι αξίζει να πάτε στο 3. Πρώτα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες, το 3 πάει να γίνει σαν smartwatch, αλλά με πάρα πολύ καλύτερη φυσικά μπαταρία. Έχει πολλά θετικά και εκτός από την τιμή του που είναι στα 30-35$ παντού, δεν βλέπω κάτι το αρνητικό. Άντε και επειδή και υπάρχει ακόμα ελληνικό firmware 😀 .

Όσοι έχετε το Mi Band 3 και βάλετε την τελευταία έκδοση αυτή την στιγμή από εδώ, την 3.4.0, είμαι σίγουρος ότι θα προσέξετε κάποια νέου μενού που με το Mi Band 2 δεν υπήρχαν. Το πρώτο που θα δείτε είναι ότι είναι στα αγγλικά. Για τον λόγο αυτό ενημερώθηκε η έκδοση με ελληνοποίηση των μενού αυτών. Επίσης στην ενημερωμένη έκδοση έχω περιλάβει και την τελευταία αυθεντική έκδοση του firmware για το Mi Band 3, γιατί πρόσεξα ότι δεν έκανε κάποια αναβάθμιση. Λογικά τώρα πρέπει να σας αναβαθμίζει το firmware σε 1.1.0.14. Αναφορικά με τα μενού, θα δείτε την συνεχής παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας που υπήρχε κάποτε για το Mi Band 2, αλλά το αφαίρεσαν. Υπάρχουν τα έξτρα χαρακτηριστικά του Mi Band 3, όπως αναφορικά με τον καιρό και τις ειδοποιήσεις αλλά και την ανεύρεση της συσκευής. Οπότε όσοι έχετε κατεβάσει την τελευταία έκδοση και έχετε το Mi Band 3, ξανακατεβάστε την διορθωμένη πια έκδοση. Δείτε και τι μενού θα βλέπετε εφόσον έχετε το Mi Band 3.

Τώρα που μπορείτε να το αποκτήσετε!? Όλα τα μαγαζιά το έχουν πια και σε πολύ καλή τιμή. Αυτή την στιγμή μπορείτε να το βρείτε στο Coolicool στα 30.99$, στο Banggood στα 31.00$ με το κουπόνι αυτό [wpcd_code id=14817], στο Zapals στα 27.99$, στο Gearbest την απλή έκδοση στα 33.59$ και την έκδοση με το NFC.

Δείτε και ένα βίντεο παρουσίαση που σας ετοίμασα.

 

 

Δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να προσθέσω στην παρουσίαση του Mi Band 3. Συμφωνώ ότι είναι ένα πολύ καλό wearable και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία του Mi Band 2. Έχει πάρα πολλά στοιχεία για να το πάρετε.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

4 Άποψη για τα “Mi Band 3 – Πρώτη ελληνική παρουσίαση. Αξίζει να το πάρει κάποιος? Δείτε με φωτογραφίες και βίντεο.”

 1. nick nick

  Εσυ που λες πρώτη ελληνική παρουσίαση πανε δες Unboxing Specialist και μετα διόρθωσε τον τίτλο.

  1. Μάλλον δεν πρόσεξες την ημερομηνία της πρώτης φωτογραφίας και από πότε ανεβαίνουν φωτογραφίες στη σελίδα του site στο facebook 😉
   Όπως και να έχει, ο Unboxing Specialist κάνει παρουσιάσεις στο Youtube, εγώ εδώ στο site.

   1. GEOZN8

    Γιατρέ μου καλησπέρα. Σε ευχαριστούμε πάντα για την όλη υποστήριξη σου που μας δίνεις εδώ και πολύ καιρό από τότε που τα λέγαμε απο κοντα στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας της Xiaomi. Έχω μια ερώτηση για σένα να μας βοηθήσεις στα βήματα. Επειδή περιμένω από μέρα σε μέρα το mi band 3 μου η σειρά είναι να βάλω το αγγλικό mod apk που κυκλοφορεί ώστε να μπει το αγγλικό firmware και μετά απ εγκατάσταση και εγκατάσταση το δικό σου νέο 3.4.0 για ελληνικά στον καιρό?? Το mi band 3 εσένα με ποια έκδοση σου δείχνει ελληνικές επαφές κλπ? Ευχαριστώ.

    1. Με την τελευταία έκδοση του Mi Fit κυκλοφόρησε νέο firmware. Εγώ κατεβάζω το custom αγγλικό firmware από το https://geekdoing.com/threads/english-firmware-1-2-0-8.28/ και το περνάω στο Mi Band 3 μέσω του Gadgetbridge. Καλύτερα να βάλεις την τελευταία που ανέβασα πριν λίγο με τις ελληνικές ειδοποιήσεις – 3.4.2 GR για το Mi Band 3.

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com