Στο Διαδίκτυο 9 στους 10 Έλληνες!

Μοίρασε την γνώση...

Σε εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά έχει φθάσει πλέον η χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα, καθώς σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες «σερφάρουν» στο Internet τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, σε πολύ υψηλά επίπεδα έχει ανέλθει πλέον και η χρήση των smartphones με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν μία τέτοια συσκευή, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και τον κύριο τρόπο τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από τα συμπεράσματα της τελευταίας σχετικής έρευνας της Focus Bari με την επωνυμία Focus On Tech Life, η οποία ήταν πανελλαδική και αφορά τις ηλικίες 13-74 ετών και για το α’ τρίμηνο του 2018. Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 13-74 ετών που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο -με οποιαδήποτε συχνότητα- έχει φθάσει πλέον στο 85%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 82% της αμέσως προηγούμενης μέτρησης στο τέλος του 2017. Το 53% κάνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο μέσος όρος χρήσης σε ημερήσια βάση φθάνει τα 207 λεπτά (σχεδόν 3,5 ώρες), εκ των οποίων η μία ώρα αφορά τα social media για το 29% των χρηστών!

Το 78% των Ελλήνων καταναλωτών έχει smartphone (84% στην Αττική, 82% στη Θεσσαλονίκη και 73% στην περιφέρεια) με τη χρήση να είναι καθολική στις ηλικίες έως 34 ετών. Μέσω smartphone συνδέεται στο Διαδίκτυο το 73% των Ελλήνων, ποσοστό που κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από 90% στις ηλικίες έως 34 ετών. Μάλιστα, το 28% «σερφάρει» στο Διαδίκτυο από το smartphone του για πάνω από 1 ώρα ημερησίως, ποσοστό που αυξάνεται στο 52% στις ηλικίες 13-34 ετών.


Η σημασία του smartphone στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το ότι στο 77% των νοικοκυριών με σύνδεση στο Διαδίκτυο το κινητό τηλέφωνο δηλώνεται ως πρώτη επιλογή σύνδεσης με τον φορητό υπολογιστή να είναι η δεύτερη επιλογή με 53%. Σημειωτέον πως το 71% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και το 29% διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση.

Τα ποσοστά χρήσης είναι πολύ υψηλά και στην νεότερη γενιά. Στις ηλικίες 5-12 ετών το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου φθάνει στο 78%, ενώ στην ομάδα 10-12 ετών ανεβαίνει στο 89%. Δημοφιλέστερο μέσο πρόσβασης το tablet (38%) και ακολουθούν το smartphone (29%) και ο φορητός υπολογιστής (20%).

Τέλος, τα παιδιά δείχνουν να αποκτούν κινητό τηλέφωνο στην ηλικία των 10 ετών, αν κρίνει κανείς από το ότι η έρευνα έδειξε ότι το 34% των παιδιών 10-12 ετών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου. Συνολικά, το ποσοστό χρήσης κινητού στην κατηγορία 5-12 ετών φθάνει στο 17%.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com